^klik! klik! klik!^

orang gojes sedang stalker sayer =)....siler tinggalkan jejak anda yer...insyaAllah sayer akan terjah anda kembali ;p

TQ keraner mngikuti sayer ;p

Friday, May 20, 2011

soalan MATEMATIK tapi takde NOMBOR, hmmmm....typing error kot ;)

tempat kejadian: kelas 2 Cerdas, SMKHC
masa: antara 5.05 petang hingga 6.20 petang
[adaptasi dari kisah benar yang diolah ikut sesuka hati penulis pasal penulis yang taip entri nih kan o_O]

Shuhada: [angkat tangan] cikgu, betul ker soalan ni, x pernah belajar pon?
Cikgu DD: [angkat bahu!]
Mazuzil: [angkat tangan] cikgu, soalan ni takder nombor pun ....
Cikgu DD: [angkat bahu lagi!]
Thiruselvan: [angkat tangan] cikgu, macam mana nak buat soalan ni?
Cikgu DD: [angkat bahu lagi lagi!]>>>amboi, direct to the point nampak ....
Fahmi: [angkat tangan] cikgu, camner nak cari baki duit dia? , xder nombor pun...
Cikgu DD: [angkat bahu lagi lagi lagi!]>>>aissshhhhh...lagi sorang....

begitulah alkisahnyer petang tadi time aku jaga exam matematik kat kelas aku sendiri.....kiter orang buat senaman ok!...student aku senaman tangan, aku lak buat senaman bahu....hohoho.....anak2 ku sekalian....kalo korang nak tahu....time exam jer secara aotomatically, semua benda cikgu tak tahu.....so, tak yah tanya lagi ok! jawapannya TAK TAHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU sampai abes exam....lalalalala~tapikan bila cikgu keluar dari kelas tadi....tiba2 jer cikgu tau nak jawab soalan yang awak tanya tuh....aiiiishhhh magic betul....KEJAP TAK TAHU, KEJAP TAHU ;)

Hannan has RMx. He spends RMy on transport and RMz on food. How much does he have left?
Hannan ada RMx. Dia membelanjakan RMy untuk pengangkutan dan RMz untuk makanan. Berapakah baki wangnya?

Komen kepada soalan: soalan yang mempunyai 3 ayat yang memerlukan 1 baris ayat matematik untuk mendapatkan 3 markah FREEEEEE!!!!!!!

Maklumat yang diberikan [yang nih tak yah tulih kot sebagai jawapan]

Wang yang Hannan ada:RMx >>>>>Hannan bajet kaya la tuh...duit pon nak rahsia2....
Wang yang Hannan belanja:
i)RMy untuk pengankutan>>>>>aiiikkkk...kaya2 pun naik pengangkutan awam ker???
ii)RMz untuk makanan>>>>>ngader2 Hannan ....makan luar jer tau!!!!!!!

Berapakah baki wang Hannan????

wang Hannan yang tinggal = RMx-[RMy + RMz]

@

wang Hannan yang tinggal = RMx - RMy - RMz

errrrkkkkk....ngader2 Hannan...duit sendiri pon x reti kira.....sibuk nak masuk dalam soalan periksa...saja nak femes lebey la tuh ;p

---------------------------------------------

mmmmm.....hahahahaha.....HANNAN tuh nama student aku yang suka sangat nak buat bunyi time exam tadi [ada jugak yang lain...sajer jer nak glamerkan HANNAN kat blog aku nih]...nasib baiklah aku cikgu...dan aku mempunyai tahap KESABARAN yang boleh tahan lah tingginya[ok find! , aku mmg tengah puji diri aku sendiri]....seriously, kalo korang nak tahu korang sabar ker x, cuba lah jadi cikgu....then u will know....sebab cikgu bekerja dengan manusia...bukan kertas atau mesin...dan nama pon manusia...macam2 lah kerenahnya....mesin atau kertas, kalo korang rasa fed up atau malas nak layan korang boleh ketuk atau campak atau koyak atau tendang jer.....manusia x boleh ok!....lagi2 anak orang....BAHAYAAAAAAAAAAAAAAA!!!! ....silap hari bulan boleh masuk JAIL.....

so, moral of da story dari entri ini....

STUDENTS!!!!!!...
pehlisssssss aaaaaa...
masa exam bukan masa yang betul nak bertanya....
nak tanya time cikgu awak tengah ajar kat kelas....
ni waktu belajar tak nak tanyer....
time exam baru sibuk2 nak tanyer....
aiiiissshhhh~

so...pasni

TOLONGLAH TUMPUKAN PERHATIAN SEMASA CIKGU MENGAJAR DI DALAM KELAS...
KURANGKAN BERCAKAP ATAU BERSEMBANG SEMASA CIKGU SEDANG MENGAJAR...

tiada siapa yang berupaya mengubah nasib seseorang manusia itu melainkan dirinya sendiri ;)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN:petang tadi aku study tajuk ELAUN untuk induksi...owh ada macam2 elaun rupa2nya....tapi yang pernah aku claim elaun perjalanan jer kot....naik pening la jugak nak memahami semua2 elaun tuh.....waaaaaaaaaaa, takutnya nak exam minggu depan....=/

8 comments:

  1. hebat cikgu dd ni =)

    ReplyDelete
  2. @Anonymous adakah anonymus nih cikgu aziz???...curious lak ttiber ...hahahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha..klaka gak...ingt gak masa zaman skolah dulu..time cikgu ngaja xnk dnga..time exam pdan muka..markah free ilang melayang bgitu sahaja..tp betul dd cakap..org yg sabar je layak jd cikgu..memerlukan banyak kesabaran..ehehe..btw nice entry..haha...(^_^)

    ReplyDelete
  4. hurm ngantuk lah jaga exam ni

    ReplyDelete
  5. @Aris Farisan aaahhhh....diorang mmg sengal...ko faham2 jer la bbudak kelas aku tuh cmner kan...hmmm~

    ReplyDelete
  6. @Niesa ekceli, dd pon samer jer ...bukan tumpukan sgt phatian pon bl cikgu ngjar kkdg...cumer dd tak bcakap la time cikgu ngajar...sbb dd berangan2 time cikgu ngajar.....hahahha

    ReplyDelete