^klik! klik! klik!^

orang gojes sedang stalker sayer =)....siler tinggalkan jejak anda yer...insyaAllah sayer akan terjah anda kembali ;p

TQ keraner mngikuti sayer ;p

Wednesday, December 5, 2012

Will enjoying every single moment b4 become 27th :-)

"Ya Allah ya tuhanku....permudahkanlah urusanku, tunjukkanlah aku jalanMu, berikanlah aku petunjukMu"

Monday, October 8, 2012

AdaMu =)

Salam people ;)....i just want to say that i luv da lyrics of adaMu by Najwa Latif..huahuahua...ttiba jer kan ...


Merenung ke luar jendela Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia

Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

 Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
 Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

 Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

 Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
 Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
 Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
 Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan
 -------------------------------------------------------------------------------------

waaaa...siap letak lirik lagi tuh...sebelum nih pernah kot dengar lagu nih....ntahlah ...tapi malam nih layan sambil siapkan kerja2 tertangguh...aku da pening...x tau dah maner nak DIDAHULUKAN n mana nak DIUTAMAKAN....semua sama2 penting kot...waaaaa.....jom tengok kerja2 aku...;) 
  1. nak taip kertas exam sivik form 2 --- dah siap soalan objetif sebnanyer, Bahagian B jer x sempat nak ngadap lagi...
  2. nak tanda PBS n key in SPPBS untuk sains form 1
  3. nak kna taip soalan sains form 1 gak...
  4. nak completekan report lawatan sivik
  5. nak siapkan minit mesyuarat PBS ke 3
  6. nak siapkan laporan taklimat PBS kpd ibu bapa form 1
  7. update bende2 yang bkaitan ngan PBS
tuh la keje yang utama....blom lagi aku tgk keje2 yang penting jugak tapi boleh diketepikan sekejap...yang mana semua tuh bkaitan dengan kelas seni n sivik form 2 aku....kesian budak2 form 2...dianaktirikan oleh aku..... hahahhaha...

ok nak sambung keje...nak tdo kol baper nih???ntah la...esok pon cam kna datangs sekolah awal jer...hmmm...tgk lah camner...cuti hujung minggu tambah satu hari lagi boleh x???eh, esok apernyer...da masuk ari isnin pon kan...

" Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
 Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
 Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu"

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN:PBS owh PBS...hidupku dibayangi PBS...sekian ;)

Monday, September 17, 2012

Jalan2 mache!

Salam people :-) selamat hari raya aidilfitri....acececece...sempat lagi x aku? Hehehe...aku x wat entry aidilfitri pon kan....aku la ni update blog ikut mood la....xtau nak cakap camner...huru hara jugak hidup aku tahun ni...alkisahnyer adik aku yang bernama NAJWA BINTI TAJUDIN telah berjaya menyambung pelajarannya ke uitm machang, kelantan...so, untuk entry kali ni aku nak citer kesah pjalanan aku ke Machang tuh la....macam citer aper jer kan...tapi nak citer jugak...kalo ikutkan dalam adik beradik aku, x de pon yang pernah belajar kat negeri2 di pantai timur...adik aku sendiri dulu belajar diploma kat uitm segamat... X sangka plak kena sambung degree kat mache tuh....
sehari sebelum kiterorang berangkat, kiterorang dinner samer2 kat Restoran Periuk Belanga, Danau Kota
Ttiba raser nak wat entry bgambar jer boleh x??? Malas nak taip la plak...hahaha...adik aku kata dia kena mendaftarkan diri pada 10 september 2012...so, kiterorg gerak ke machang pada hari sabtu 8 september 2012...disebabkan mache tu jauh...maka, pagi sabtu tuh b4 subuh lagi kiterorg da bangun n mandi...maka, pukul 6.45 pagi kiterorang da bertolak dari rumah...kiterorang lalu lebuhraya KL- karak....then, aku xtau la exit kat maner sbb aku da ttdo seketika...tapi yang pasti kiterorang lalu bentong> kuala lipis >gua musang>kuala krai>machang....disebabkan pagi2 lagi da kuar...so, kiterorang memang x sempat nak breakfast dari rumah....jadi kiterorang snggah kat satu kedai makan kat bentong untuk breakfast...

To'ki Lemang....tapi kiterorang x breakfast lemag pon...
Kiterorang breakfast lebih kurang pukul 10.30 pagi....nama tempat tuh...TO'KI LEMANG...tempat tuh kat bentong...restoran tuh best! ...ader wifi free...dia siap letak password wifi tuh kat kaunter nak bayar...makanan pon sedap...tandas n surau pon disediakan..yg menjadikan tempat makan nih best...die memang  bakar lemang secara terbuka kat situ...waktu kiterorang makan tuh pekerja2 kedai makan tuh sedang sediakan tempat membakar lemang...aku raser mmg main perniagaan diorang tuh lemang tuh la...btw, tempat ni tepi jalan jer tau....walaupon tepi jalan tapi superb :-)...kalo korang nak tempah lemang boleh jugak kot..cuber try contact number kat gambar tuh....hehehe...

Perjalanan diteruskan....tapi aku banyak tdo jer..almaklumlah pagi lagi...eh, lupa nak cakap...sepanjang perjalanan pergi ke mache, abah jer yang drive...mungkin sebab jalan lama kot...abah x confident sangat aku drive...hehehe...lupa nak cakap...kiterorang dalam citer ni...abah aku, mak aku, adik aku yg nak smbung study tuh, najmie adik bongsu aku serta aku...adik aku yang bawah aku x ikut sekali sebab dier ader exam on sunday...abah bawa laju jugak...kol 1.45 kiterorang dah smpai ke rumah sewa adik aku...6.45 pagi hingga 1.45 petang berapa jam ek? Pastu tolak 1 jam makan breakfast...cepat x kiterorang smpai?hehehehe...pastu cek2 rumah sewa adik..ader konflik2 sket...ader kawan2 adik nak keluar dari rumah tuh la plak...bincang punya bincang...last2 adik stay dengan keputusan duduk kat rumah tuh jugak...rumah tuh memang dekat jer ngan kampus dia tuh...kire jalan pon boleh...
uitm machang, umah sewa adik aku n homestay kiterorang....gambar kiterorang kat bawah tuh sebnanyer gambar 2nd day....hehehe...
Then, da setel2 sket hal adik yang x berapa nak setel tuh....kiterorang gerak plak ke homestay kiterorang...homestay tuh kat machang gak...130 hengget satu malam...n rumah tuh best...rumah besar..bilik 3 kot...tv ada, sejadah ada, peti sejuk ada, washing machine ada, iron ada, sabun mandi ada...kire lengkap la...berbaloi la ngan wang ringgit yang dikeluarkan...kalo kat tempat lain or hotel...130 hengget tuh dapat bilik kecik jer ok! N salah satu kekaguman aku kat bumi kelantan ni adalah....merata2 kat tepi jalan nampak signboard ' BANGLO UNTUK DIJUAL' ...wah, kagum2 :-) ....pas solat zuhur...kiterorang gerak ke Kota Bharu...macam x sah plak datang kelantan, x singgah KB...lagipun nak jumpa kawan mak kat KB...sebelum tuh singgah makan lunch kat Kok Lanas....lapar weh!!!...
lunch at Kok Lanas....bezanya lunch kat KL n Kelantan...kat sini, makan tengah hari pon dah boleh pilih yang goreng order2 tuh....=)
Janji ngan kawan mak iaitu encik manaf n anak dia kat wakaf che yeh...pastu gerak ke KB Mall...sebab adik aku nak beli almari baju yang kain tuh...adik aku beli macam2 jugak la kat ctu...then, kawan mak ajak kiterorang makan...tapi kiterorang kenyang lagi..so, kiterorang makan roti bakar jer kat cafe Emas 10 Perak 10...kat KB jugaklah...lepak kat situ lama jugak la...sebab diorang sembang2....pukul 7.30 kiterorang bergerak balik dari KB ke machang....lebey kurang pukul 8.30 da sampai semula ke rumah sewa adik aku...adik aku x tido kat rumah sewa dia tuh pon malam tuh...dia just letak barang2 yang dia beli jer td...then, kiterorang bgerak semula ke homestay...pukul 9.15 sampai homestay...sembahyang isyak...tgk drama tv3 JANE JAMILAH.....pastu tdooooooooooo....penat sangat ok!
yang laki baju merah tuh, enci manaf....dia bawa anak dia sekali...beria2 dia nak jumpa kiterorang....yg nih g KB Mall then sembang2 kat Cafe Emas 10, Perak 10
9 september 2012...kiterorang bangun awal jugak...sebab adik aku kater pukul 9.00 dia nak pergi mendaftarkan diri ngan kawan2 dia...tup tup tup smpai rumah sewa, kawan adik aku kata nak p mendaftar pukul 10 pagi la plak...time tuh baru pukul 8.30 pagi...ttiba aku buat cadangan adhoc 'JOM P KOTA BHARU'...yer la semalamnyer x p pon PASAR SITI KHADIJAH...raser cam x lengkap plak pjalanan ke kelantan...hahaha...lagipon ader lagi barang2 adik aku yang nak kena beli...adoiiiiii....sampai KB lebey kurang pukul 10.15 pagi kot...gerak dulu ke Kota Bharu Trade Center yang berdepan ngan pasar siti khadijah....kat situ beli semua barang adik lagi iaitu tikar, karpet kecik, lighter, payung kecik...tuh jer kot...hahahah...pastu merayap kat pasar siti khadijah..pegi kejap jer n tergesa2 jugak...sebab mengejar waktu nak balik KL...aku beli 2 tudung, mak beli 2 kaftan n satu kain batik...najmie beli satu jersey THE RED WARRIOR.....then, beli jga ole2 tuk kawan2 iaitu kepok...almaklumla rushing..capai apa yang boleh jer la....btw, sangat terpesona dengan batik2 yang dijual kat situ..siap bermanik2 bagai...tapi x sempat belek....tudung pon tengok banyak yang fesyen2 yang x der kat Kl tapi x sempat belek sangat jugak :-( .... X perrrrrrrrrr....nanti nak datang lagi ctu...hehehe...
The Red Warrior, Muhammad Najmie Hakim Bin Tajudin
tudung yg dibeli di pasaraya ct khadijah...x jumper pon design nih kat KL...hehehe

Pas rushing2 kat pasar siti khadijah...rushing2 plak p KB mall...sebab nak beli broadband tuk adik aku...pastu baru gerak balik ke machang...time tuh da  hampir pukul 1 petang kot...pjalanan yg patutnyer setengah jam da jadi satu jam la plak....sbb x pasal2 da salah masuk jalan.....adoyaiiiiiii....kecoh seketika dalam kereta...sampai rumah sewa adik, sembang2 kejap...then, baru la bergerak balik ke KL...sebelum tuh lunch jap kat gerai2 depan uitm tuh...aku time tuh da x lalu makan...sebab ttiba da diserang CHERRY BERRY...so, aku minum air ais kosong jer...smbil share2 sket najmie...hahahha....boleh plak ek?...
breakfast 2nd day, berdekatan dgn uitm machang-KB Trade Center-Pasar CT Khadijah-lunch pon bdekatan uitm machang
pastu kami pon mmulakan perjalanan balik ke KL....tu pon ader kesahnyer jugak...tapi aku dah tak larat dah nak taip...nih pon malas2 pon dah panjang ok! yang pastinyer esoknyer, isnin...aku MC...pagi2 kepala dizzy giller n perut pon x berapa nak baik...
10 september 2012-saya MC...
ok, itu sahaja entry aku untuk kali ini..jenuh jugak nak bacer nih...hahahah
sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: entry nih tersimpan dalam DRFAT nak dekat seminggu...mula2 taip kat PINY BABY...tapi nak kena edit kat laptop jugak...sbb kalo upload gambar dari PINKY BABY, gambar keluar kecik jer...biler ntah aku nak rajin update cam dulu...

Tuesday, August 14, 2012

iftar 21 ramadhan: wif 3 cerdas 2012

salam.... entry taip laju2...sbb aku ader banyak buku nak di tanda...2 kelas lagi tuh...hahahhaha...arituh blog aku diserang malware....semalam, aku godek2...so rasernyer dah ok la kot...sbb aku dah suruh adik aku n NIESA cuber masuk blog aku tgk ader malware lagi x...rasernyer dah takder...tapi kalo ader, korang bgtau tau !

hari jumaat lepas, aku iftar ngan budak2 kelas aku tahun lepas...almaklumlah tahun nih aku x pegang kelas, so, hanya menumpang kasih ngan budak2 kelas lain jer la...hahahhaa....sadis !....ok malas nak citer panjang2, tengok gambar jer la...

HARI: JUMAAT
TARIKH: 21 RAMADHAN 1433 H, 10 OGOS 2012 M
TEMPAT: RESTORAN HADS, PRIMA SRI GOMBAK
ARTIS YANG HADIR: AMIRUL, FAIZ, ISKANDAR, KHADIJAH, MARAHAINI, SAKINAH, ADIB, HANNAN, FAHMI, DANISH, AZRUL, RAHIM, KAMAL<----rs dah taip semua...
VIP: MUHAMMAD NAJMIE HAKIM a.k.a ADIK BONGSU AKU !

ni faveret adik aku since tahun lepas lagi !

pakej yang ader...tapi aku pon kurang arif pasal tahun nih budak2 tuh yang urus kan....

sebelum berbuka...

ok...nampak x aku dalam gambar tuh...;)

gambar nih fokus kpd rahim n azrul yg x nmpak dalam main pic...

antara yang hadir...thanxQ 4 da invitation...
entry nih kirenyer mggantikan entry tahun lepas yang x dapat dibuat sbb gambar HILANG !!!!!!!....owh luper nak cakap, tahun lepas ader bbuka puasa ngan diorang jugak....kat restoran yang samer jugak....hahahha...xtau la naper diorang suker sangat makan kat ctu....hahahha....bbuka puasa ader, hujung tahun jamuan kelas tak buat plak....hahahahha...macam2....layannnnn~

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: aku tengah JAKUN ngan picture grid yang baru diinstall kat tab aku...semua gambar nak digabung2....hahahahah....EXCITED !

Thursday, August 9, 2012

iftar 19 ramadhan-pizza !

salam...suker2 ati aku jer kan tengah-tengah puasa nih buat entry makanan....hahahha...owh just nak bgtau korg....pizza tengah wat promosi daripada 8 ogos smpai 10 ogos...owh....aku raser cam lamer giller x makan pizza...dari sebelum puasa lagi teringin....so, biler tertengok promosi ni ari selasa aritu, aku terus terpk nak buka puasa ngan pizza....hahahha....

aku nak rotate, tapi x boleh la plak....aduiiii !!!!

so, promosi nih masih lagi berlangsung sampai esok....saper2 yang nak kupon pizza nih boleh print kat SINI....lagi satu luper plak nak cakap....promosi nih untuk yang take away sahaja...makan ctu boleh, tapi beli tanpa harga promosi la...hehehhe....


SEAFOOD LASAGNA
lasagna nih adik aku yang order tapi aku x suker sangat...aku lagi suker lasagna DOMINOS....yang nih kiterorang add on...so, bayar extra la....

MEATBALL BOLOGNAISE SPAGHETTI
yang nih our favourite setiap kali makan kat pizza hut...kire macam hidangan wajib beli la....hehehe...yang nih kiterorang add on  jugak....

HAWAIIANCHICKEN
nih pizza yang FREE yang kiterorg amik....yang FREE boleh amik pizza yang FAMILY FAVOURITE

PEPPERONI DELIGHT
yang nih plak pizza yang kiterorg BELI....harga RM 19.00....so, ko bayar SEMBILANBELASHENGGET....ko dapat la dua pizza....ok la tuh sekali sekala makan...almaklumlah bulan puasa nih sampai hari kesembilanbelas pon aku makan kat umah jer pon hari-hari..eh, samer la plak SEMBILANBELAS.....hahahhaha...eh luper nak cakap...yang BELI, boleh pilih pizza SUPREME/ FAMILY FAVOURITE....
thankQ mak sebab BELANJA !

HEHEHE....actually muler2, aku mintak saper yang nak makan bayar sepuluhhengget sorang....giller kedekut aku....hahhahahah.....sajer jer sebnanyer...tapi aku mintak betul2 tau...mintak adik sepuluh hengget, mak sepuluh hengget, abah sepuluh hengget, angah sepuluh hengget....najmie pon aku mintak tau....jadi CETI la plak ek...alih2 time sahur mak aku hulur RM50 kat angah....yeay !!!!! mak belanja...

ok, itu sahaja kisah aku n pizza2 ku...hahhahaha....kiranya semalam aku makan pizza time bbuka...n sahur tadi pon aku makan pizza....waaaa....risau la plak....mampu per bertahan sampai maghrib nanti....hahahhahah...malam nih nak puasa kat luar....GIRLS DAY OUT...first day keluar malam bulan puasa nih...sayang la plak x dapat terawih samer2...DALAM HATI BERAZAM NAK TERAWIH KAT RUMAH LEPAS BALIK MAKAN NGAN KAWAN2....waaaaa....azamnyer camtuh la....buat ker tak kurang pasti lagi....tapi akan diusahakan....hehehhehe....dugaan betul buat terawih tiap2 malam....MENGANTUK SOKMO !....tak cayer tanyer adik aku....AKULAH MAKHLUK TUHAN YANG MENGANTUK HARI2 SERTA TERSENGGUK2  DENGAN JAYANYA TIME TAZKIRAH SEBELUM TERAWIH....kalo ikutkan hati yang malas nih....asyik malas jer nak pergi terawih...tapi tetap jugak encourage diri pergi terawih....hehehhe...aku memang x leh manjakan sangat diri aku....sebab aku memang MALAS...

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: ok, ramadhan pon dah masuk 20 malam terakhir...alquran pon aku x khatam2 lagi....tapi aku akan tetap berusaha ! ....percubaaan pertama semalam nak bangun malam GAGAL..aku mmg fail pon kalo tido dulu, pastu nak bangun semula....memang x dengar la bunyi alarm hp tuh sampai ke pagi....hahahhaha....x per2 malam ni nak usaha lagi....=) ....

Sunday, August 5, 2012

my ART class o_O

Salam....huaaaaa...rindu giller blog aku...eh, bukan baru update minggu lepas ker???btol aaa tuh...dalam hati ader raser nak mengaktifkan diri kembali....tapi lambakan kerja serta sifat malas sangat menghantui diri ini...malas sangat sebab sekarang nih aku x mampu lagi nak stay up....kl dolu2 b4 ramdahan ....pas isyak jer aku da pengsan....ramadhan ni...pas terawih...layan drama sket2....pukul 11 malam aku pengsan sudaaaaa...pastu pagi2 baru lah tkedek2 nak siapkan kerja2 sekolah yang tertangguh....tanggungjawab aku pon da btambah sbb tahun nih aku pegang jawatan BARU <-----yg nih lain kali kalo ak rajen aku cerita ok !

hari ni aku nak citer SUBJEK baru yang aku kena ajar...3 tahun sblm nih...aku ajar 2 subjek sahaja....eh, korang ingat lagi x aku cikgu???hahhahaha.....main subjek aku SAINS....gilir2 satu tahun ajar form 2...pastu form 1....pastu form2 ....tahun ni ajar form 1  balik....and another subject aku ajak PENDIDIKAN SIVIK DAN KEWARGANEGARAAN<----subjek yg aku wajib ajar sbb aku PENOLONG KP [tahun depan bagi org lain plissssssss]....normally....aku ajar sains 4 kelas....so, 4 x 5 waktu [sains satu minggu 5 waktu 1 kelas] = 20 waktu....then, aku ajar sivik 2 kelas....2 x 2[sivik satu minggu 2 waktu 1 kelas] = 4 waktu ...maka, 20 + 4 =24 waktu....yeah, secara normalnyer 3 tahun sblm ni jadual aku 24 waktu shj...kecuali tahun pertama 25 waktu sebab ader satu waktu kelas RT [relief tetap]

nak dijadikan cerita, tahun ni 2012....tahun yang serba kelam kabut...aku cakap kelam kabut sebab tahun nih x cukup cikgu !!!!!!!...korang faham x???x cukup cikgu dari awal tahun....x cukup 6 cikgu....tapi PK petang dah penuh kan jadual cikgu sampai jadi x cukup 3 cikgu sahaja....giller punyer dasyat serta kelam kabutnya tahun nih....awal tahun arituh jadual aku yg biaser 24 waktu dah jadi 26 waktu sebab tambah satu lagi kelas sivik...then, relief plak da jadik kewajipan 2, 3 kali seminggu...redha jer la...pastu bulan beraper tah arituh boleh plak dapat berita sekolah kiterorang terlebey cikgu...errrrkkkkk???terlebey tang maner pon aku tatau...bertambah2 tak faham aku....aaaiiisssshhhh..
yang nih aku suker ;)

yang nih bukit pon buat warna merah...adoi !!!!


yang ni boleh tahan la....;)

redha jer la....masuk plak sem 2...tukar jadual la plak....yang lagi tragis n traumanyer....sebab aku kna ajar PENDIDIKAN SENI VISUAL....2 BIJAKSANA plak tuh....seni silat gayung la aku dalam kelas tu....sebab pelajar dalam tuh boleh tahan la jugak perangainyer...masuk2  first klas selepas cuti pertengahan tahun tuh...baru tahu diorg mmg x der cikgu seni dari awal tahun....lagi termenung aku....x der cikgu, maksudnyer x buku...nak suruh sediakan buku tengah2 tahun ni memang payah la nak ada....adoi sabar jer la...lepas tu dapat tahu plak diorang kena buat folio seni yang mana folio tu menyumbang markah yang agak besar jugak la utk peperiksaan akhir tahun.....cabaran-cabaran....so, sekarang nih setiap kali kelas....aku berusaha supaya diorang siapkan folio diorang jer la....kalo harapkan diorang buat sendiri kan rumah....jawabnya ...HARAPAN TINGGAL HARAPAN, JANJI TINGGAL JANJI jer la....ini pon...buat sama2 pon ader jugak yang tak mahu buat....kalau suruh tulis  tu....kertas pon cikgu sediakan....kalo suruh lukis, pensil pon cikgu sediakan n kalo suruh mewarna, pensel warna pon cikgu sediakan.....anak-anak......anak-anak, bila lah nak berubah???....aku suruh belajar seni jer kot, tuh pon korang x nak tulih, tak nak lukis, x nak warna...weh, pengasah pensil pon aku sediakan.....aiiiiisssshhhhhh.....sabar jer la....kalo aku ajar sains tu, aku faham la jugak kenapa korang x belajar...

btw, aku raser ajar kelas art best....ajar benda kemahiran kot...yang maner pelajar tu perlu buat sendiri....ader la jugak teori nya...tapi aku raser teorinya tak la sesukar ajar subjek sains....tapi budak2 nih kekadang aku raser manja sangat pon iya jugak....mewarna pon dia  kata tak reti n tak mahu...padahal ko belajar merwarna sejak dari ko kecik kot...blom masuk tadika pon mak ko dah bagi ko warna utk conteng2...act, aku raser diorang boleh buat cumer diorang tak nak berfikir...yang dia tau nak bercakap jer...tapi ader satu benda aku nak puji pasal diorang nih....arituh aku nampak budak2 ni mrayap...budak lelaki...so, aku mintak la tolong diorang angkat kotak yang berisi fail2 dari bili SPBT ke bilik guru...tak la jauh maner tapi berat la jugak kotak tuh....elok plak diorang tolong aku....tak lari la plak sampai kerja siap...bagus-bagus...pastu aku bagi la upah sket..yer aaa berat kot kotak2 berisi fail tuh...so, after that incident..aku tgk ader certain2 budak tuh senakal2 diorang, diorang buat jugak lah keje walaupon diorang buat macam ASAL SIAP jer....tak kisah la....janji diorang nak jugak duduk n buat...daripada dia duduk keluar masuk kelas tuh ....lagi runsing aku....

day by day sebenarnya aku selalu berfikir....aper la yang budak2 ni nak jadi nanti...yer aaaa diorang tuh kan budak2 lagi...x sedar lagi ranjau dan duri yang nak ditempuh pada maser akan datang....dan aku selalu jugak la terpk....awat la budak2 tuh jadi camtuh ...dah 4 tahun aku jadi cikgu tetap....kalo kelas hujung2 tuh patern nyer samer jer....dah boleh agak dah...masuk tahun keempat....budak2 kelas sains kelas hujung yg aku ajar....aku x bagi diorg bawak buku nota balik...buku latihan pon samer...bagi latihan terus buat kat sekolah time tuh jugak n hantar...maka, buku2 diorg tuh wujud lagi smpai bulan ogos ni....kalau tidakkkkkkkk....buku hilang ntah ke mana...kalo bagi kertas utk ditampal...gam pon aku sediakan..kalo x smapi ke sudah la x btampal....adoi2...sabar jer la...

hahahhaa...panjang plak aku mbebel....nak tdo la...nanti nak bangun sahur...mmm ttiba teringt tazkirah sblm terawih tadi....ustaz tuh kater ...nak tgk puasa kita bagus ker tak....tgk kiter istiqamah ker tak....istiqamah tuh x perlu tunggu smpai abes bulan ramadhan....tengok shj ibadah malam kiter...mampu tak kiter meneruskan ibadah yang dibuat siang hari ke malam hari....gtu2 la ayatnyer yg dapat aku tangkap sblm aku tsengguk2 mnunggu teraweh....tersentap aku seketika...

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: aku raser bulan ramadhan nih...dah dua kali aku mimpi...bukan mimpi yang sama....tapi mimpi orang yang sama....gulppp~

Monday, July 30, 2012

teman pengganti ???

 salam all...
sajer nak share ngan korang satu vc
lagu ni angah aku yang suruh dengar petang tadi...
dia kata dia dengar kat ERA pagi tadi...
so,aku pon layan jer la...


boleh tahan sebak jugak la liriknya kan...
sob sob sob~

Teman Pengganti – Malique feat. Black

" Setia mendengar, sentiasa hadiir
Ingat setiap ulang tahun, setiap hari lahir
Tiba pagi syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau terisitmewa tapi dia yang sempurna "

" Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis tu nanti "

" Aku kan pergi bertemu kekasih abadi
Tiba masanya kau cari teman pengganti "

lirik lagunya agak panjang...so, aku copy paste part2 yg aku raser agak touching jer la...lol !

aku raser nak tepek barang sekeping dua gambar aku kat blog nih...pasal da lamer x tepek mnepek kan...tapi malas la plak nak bukak laptop aku...ni pinjam abah punyer laptop...nnti2 la...aku buat salam syawal ker...opppsss...karang ader plak yang marah kan aku sbb macam x sabar2 nak rayer...

aper2 hal pon...again n again...

selamat bpuasa buat semua...
jom bacer quran banyak2...
jom doa banyak2...
jom terawih...
jom sedekah banyak2...
jom jom jom....

ALLAH, MAKBULKANLAH  DOA SAYA =)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: apa khabar ko di sana??? doa aku hari2, ko sihat2 sahaja lah hendaknyer ;)

Sunday, July 22, 2012

ramadhan!

ramadhan datang lagi....dan harapan aku pada ramadhan kali ini samer spt harapan aku pada ramadhan tahun lepas...saya rindu awak, hari2 saya rindu awak...saya tak pasti sayer boleh rindu awak ke x...tapi dalam doa sayer tiap2 kali solat...saya selalu doa "kalau sayer rindu manusia, jangan biarkan rindu saya itu melebihi rindu saya kepada Allah"....x per la awak, saya akan terus berdoa n berdoa lagi...pada maser yang sesuai...saya yakin Allah akn makbulkan doa sayer...sama ada awak atau bukan awak...semuanya Allah da tentukan....saya yakin :)

Sunday, July 8, 2012

What's on my mind?



Jadi saya berdoa kepada Allah :-)

Thursday, June 28, 2012

butterfly o_O

dedicate to my future BUTTERFLY ;)


my wish for u...


hope to meet u soon ...;p 

so, sebelum masanya tiba...
marilah kiter samer2 mperbaiki diri kiter...

u will help me get to JANNAH rite ???

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: Dejavu di Kinabalu...Tiz Zaqyah pegang watak sebagai Nadira....jadi setiap petang  dengar org sebut Nadira... Nadira...Nadira :-)

Monday, May 7, 2012

Nah, untuk AWAK! ;)

salam people...apa khabar semua???...acecece...gaya tulih macam ramai jer orang yang singgah blog nih kan....[berangan jer la kau,dd]...hajat di hati nak update blog nih sejak smggu yang lepas lagi....tapi tatau nak cakap macam maner la...keje memang banyak...n yang da tertangguh2 pon banyak...ok malas nak pk...actually, update kali nih sbb nak review satu buku yang baru di bacer minggu lepas....yang dibeli semasa shopping kat pesta buku di PWTC ;p....pesta buku??? yeay!!! event yang wajib aku pergi setiap tahun...luckily, tahun nih my bff datang KL semata2 nak g pesta buku....n we spend a lot of money there....seriously !
my passion !!! I spent a lot 4 all those books yesterday...ada 6 novel melayu, 2 islamic novel...not so novel la...peminat Fatimah Syarha should grab...Cinta High Class...Cintaku Kerana Agamamu...serta 3 buku sains...lalalalalala~

so, buku yang nak di review pada pukul 2 pagi yang indah lagi bahagia ini adalah.... 

Nah, untuk AWAK! ;)

aku siap tulih dalam buku lagi page2 maner yang aku raser nak quote daripada novel nih...br bc page 72,dah falling in LUV wif EID...d way EID mjwb psoalan kpd seorg yg bukan muslim ttg ada ppuan yg x pakai tudung ...

"correct me if i'm wrong but Christians hv to go to church every weekend,true?" "Does each n every Christians go to church every weekend, then? By any chance do you happen to know, well at least öne,who doensn't? Seems like I do. Not just one, but many in my limited circle of Christian friends, there's more than 10 perhaps?" bla bla bla bla bla " The religion itself is perfect, I hv to say.But unfortunately, we the believers, are not " ...

"Dia tu pelik sikit." Tanpa sedar Najiha mula menceritakan kejadian-kejadian yang dirasakan pelik yang berlaku padanya sepanjang berada di Korea.Tentang cara Eid menegurnya tentang maksud namanya, tentang aurat, tentang makan berdiri dan akhir sekali tentang al-Quran yang dihadiahkan Eid ketika mereka berpisah di balai ketibaan minggu lalu----[page 138]

ok, jangan jeles...aku sempat bgambar ngan NIRR jugak--penulis novel yg aku tgh review nih la

Nah, untuk inche KO! ;)
[page: 285, 286]

Kadang-kadang
Kerana terlalu sayang dengan seseorang,
Allah ambil dia daripada kita.
Allah jarakkan kita dengan dia.
Untuk uji kita.
Masihkah kita sayang pada yang mengurniakan rasa sayang itu?
Masihkah kita sayang pada yang menganugerahkan rasa sayang itu?
Dan masihkah kita percaya pada aturan DIA?
Untuk sedarkan kita.
Bahawa ada DIA yang perlu lebih kita sayangi, lebih daripada segala-galanya.
Dan
Kadang-kadang,
Allah ambil juga kembali orang-orang yang tidak kita hargai.
Saat Allah jarakkan kita,
Lalu timbul rasa rindu dan menyesal.
Itu bukan untuk menghukum kita.
Tapi untuk memberi pengajaran.
Bahawa apabila kita tak mahu menyayangi mereka,
Allah ambil mereka untuk disayangi lebih daripada yang mahu kita lakukan.

tatau la kenapa bila  bacer novel nih, buat aku raser jalan ceritanya buat aku raser dekat sangat dengan diri aku....dekat sangat bukan bermaksud jalan ceritanya sama dengan perjalanan hidup aku...tapi mungkin perasaan yang dihadirkan dalam novel nih sama dengan perasaan yang hadir dalam hati aku sekarang...hahahha....abaikan...aperhal2 pon jangan lupa grab novel nih....berbaloi-baloi-baloi-baloi ;)

my bff-rasernyer hujung tahun nanti kena jadi pengapit dia plak ;)

ell mengidam tutty fruity...;p


Ya ALLAH....
jangan KAU coba aku
 melebihi batas mampu dan sanggupku...
btw, aku suker sangat lagu dalam VC kat atas nih..

akhir kalam,
BOGOSHIPO !
Ya Allah, jangan kau biarkan rindu yang hadir dalam hatiku ini melebihi rinduku padaMU...

Tuesday, April 3, 2012

^promise^

sumber: SINI

Dear Future Husband,

(whoever u r, wherever u r... i will wait 4 u until d rite time comes ;p)

I will cook. I will clean. I will shop. I will be the best housewife, ever, insya'Allah...

I will dress up for you, I will maintain my appearance for you. I will make sure to be the best wife I can be, insya'Allah...

I will have as many children as you want. I will raise your children to be the best they can be. I will be the best mother, insya'Allah...


As long as you promise me one thing, help me get to jannah

wif luv,
n.a.d.i.r.a.h   b.i.n.t.i   t.a.j.u.d.i.n

Monday, April 2, 2012

RUMBAKA yang cute ;)

assalammualaikumwarahmatullahiwabarakatuh .....

status aku hari sabtu lepas ....
status dikeluarkan after frust malaysia leopard kalah kat indonesia rajawali dalam semi final 1 dalam Axiata Cup...


Dionysius Hayom Rumbaka
sumber: SINI

cute kan dia???
cute cam ...........................

mereng mu dd...
orang bawak kereta ko nampak cam DIA...
orang serve makanan kat kenduri ko nampak cam DIA...
orang bawak motor pon ko nampak cam DIA...
hahahahahha

semuanya hanyalah KERNA DIA...

i'm going to face a busy and stressful month...APRIL !
no school holiday...
full wif school activities on Saturday...

sometimes i feel....

i want to meet u...
i want to chat wif u...
i want to laugh when hear ur story...
eventhough...u realize or not...
sometimes u repeat the same story kot !

hahahahhahaha....
"mereng" side of me rite???

kerana mengingatimu,
aku sering berdoa kepada ALLAH...
kerana mengejarmu,
aku lebih mendekati ALLAH...
kerana mengiginkanmu,
aku menyerahkan segala-galanya kepada ALLAH...

sama ada KAMU atau orang selepas KAMU...
semuanya kerana ALLAH...;)


Monday, March 19, 2012

terukir di bintang ;)



kita bertemu dan berpisah kerana ALLAH.....
insyaAllah !

why?

sumber: SINI

bcoz u give me back my SMILE ;)
u know that rite ! ...

so, don't leave me...~
eventhough we are not meant for each other~

Sunday, March 11, 2012

bila aku bosan....

salam all....hari nih masuk hari kedua aku melapok di rumah jer....memandangkan aku x plan ke mana2 cuti skolah nih (kot!) ....jadi aku decide nak update blog nih hari2.....kalo aku rajenlah.....hmmm....aku update entri nih sambil dengar lagu

ASTRID~~~TENTANG RASA

giller falling in luv ngan lagu nih pas terMARATHON citer vanilla coklat yang didownload oleh adik seminggu yg lepas....siap tidur pukul 3.30 pagi....tuh pon x abes marathon lagi ....sbb abah dah bising2 apsal x tdo lagi wpon dah pukul 3 pagi....hahahahah....ttiber raser citer tuh best plak....padahal sebelum nih sebelah mata pon x layan....dah nak last episod baru dapat aura citer tuh best yer cik dd ooiiii...nak kater citer tuh best sangat tuh x la jugak.....tapi dalam citer tuh HEROIN dia perangai memang perangai buruk sangat la....hahahha...ok malas nak citer pasal citer tuh...korang pi tgk sendirilah kat tonton.com kalo korang x tengok lagi....

" aku tersesat menuju hatimu"

malam nih nak promote novel yang aku pas abes baca nih....novel nih dah lama kot aku beli...beli biler pon aku x ingat...mungkin time cuti sekolah bulan Disember arituh....btw, aku suker beli novel banyak2...pastu buat pekasam...nanti bila boring2 aku bacer la....hahahha...

SINOPSIS

hmmmm....tekan atas tuh yer kalau nak tau sinopsis nyer....

komen aku kat fesbuk aku tentang novel nih:

playgirl vs ustaz cool..
novel jiwang islamik tp xskema...
santai !...
Enviroment singapore~
nak abes2 baca,kuar dialog bahasa arab plak
"Aanta tuhibbuha kathiran jiddan?"
"Balaa.Wallahi ukhti,uhibbuha.Jiddan jiddan" ;)


aku agak2 jer enviroment dia singapore sbb penulis dia dari singapura....n dia ada sebut pasal Universiti Nasional....pas aku google2....aku dapati Universiti Nasional tuh ader kat Jakarta....patut la kekadang tuh cam ader jumpa ayat indonesia....ishhh...tapi aku pon x sure la...ok abaikan~tapi seriously....novel nih jiwang tapi in islamic way....

heroin: NUR KASEH KAISARA
hero: ADAM KHALIS

dipendekkan cerita ADAM telah mengubah KASEH yang minum arak, xtahu sembahyang, minah clubbing, bertatu kepada seorang MUSLIMAH SEJATI! sekali bacer macam cliche jer kan bunyinyer....but i'm in luv with the the jalan cerita....dia selitkan dengan ayat2 Quran....tapi ayat2nyer masih lagi santai....

"Kaseh nak jadi girlfrend Adam"

"Kenapa eh ...Kasih nak jadi girlfrend....Adam?"

"Sebab Kaseh suka Adam"

"Allah always has 3 replies to our prayers....Yes, or yes but not now or I have a better plan for you"

"Kata Husna, dia memang tak akan nampak kalau Faiz berlaku curang tapi Allah nampak. sebab tu Husna berani buat keputusan macam ni. Husna serah bulat-bulat pada Allah. Husna tahu, Dia Maha Mengetahui segala-galanya"

------------------------------------------------------------

akhir kalam dari aku:

UHIBBUHU. JIDDAN JIDDAN ;)

clue: uhibbu maksudnya SAYA SUKA .....hahhahaha.....gatal !

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: esok nak pi service kereta...1st pi service kereta sendiri...selalu abah yang tolong pi anta service....but now...abah g outstation 2 mggu...so, i need to do that by myself.....takutnyerrrrrrrrrrrrrr...hehehhehe...

Saturday, March 10, 2012

bila aku jatuh cinta...........<---sila jangan percaya tajuk entry ;)

salam people....lamernyer x update kan???eh, ader la update sket 2, 3 mggu lpas kot....hehehehehe....aaarrrrrggghhhhhhhh.....tengah boring giller nih....xtau nak buat aper.....baju dah rendam....umah dah dibersihkan.....comforter dah dibasuhkan oleh mesin basuh...dah jemur dah pon...kertas exam dah siap tanda....rak kasut yg mak suruh buang dah dibuang <<<---buang sbb rak kasut tuh dah lamer sgt...pastu rak kasut tuh jenis yang kayu punyer....n faktor ianya perlu dibuang aderlah kerana ianya telah diserang anai2....aper lagi???....masak??pagi2 buter lagi mak dah ribut2 kat dapur pasal arinih adik balik Segamat...masak lauk tengah hari untuk anak kesayangan yang nak final exam mggu depan....aku raser kol 11 pagi tadi sumer tuh dah beres kot....see see awal x aku bangun di pagi sabtu yang berbahagia nih....heheheheh...hujung mggu aku memang kalo boleh elakkan diri tdo pas subuh<<<----sbb dah pernah kna bebel ngan mak...mak n abah balik dari surau pas dengar kuliah subuh....yg anak2 dah subuh pastu tdo balik....air tuk breakfast x buat pon...air panas pon x jerang lagi...padahal mak ngan abah b4 balik pas dengar kuliah subuh dah sibuk belikan breakfast tuk anak2....mau mak aku x bebel berjam2....hahahahaha....n benda tuh dah jadi banyak kali ok ! hahahhahhaha....nak wat camner ....kkdg nak tdo jugak pas subuh....heheheh *ngader2*....hehehe...

actually, aku pon xtau nak conteng aper kat blog aku nih...<<<----padahal letak tajuk entri nak gempak2 jer kan...nak tau x....tadi kan aku tacing bacer satu komen kat satu blog nih....waaaaaa.....blog maner?komen saper?....jeng jeng jeng....hahahahhaha...komen tuh menyebabkan aku yang sedang bermood YUNA-TERUKIR DI BINTANG (sbb td tjoin mak aku tengok kisah pkahwinan yusry-lisa suruhani kat astro....lagu latar dia lagu yuna nih aaaa...sayangku, jangan kau persoalkan siapa dihatiku...) btukar jadi mood ALYAH-KISAH HATI (cinta kau dan aku...takkan mungkin bersatu....)....sentap kejap ! .....hahahhaha....kejap jer la....malas aku nak serabut2 kan kepala otak aku nih....maka, untuk mngubat hati yang telah sentap itu...maka, aku pon layan la....HAVEN'T MET YOU YET-MICHAEL BUBLE (wherever u r, whenever it's right...u'll come out of nowhere n into my life..)....serta BILA AKU JATUH CINTA-AWI RAFAEL....keh keh keh....*jiwang2*

" Bila aku jatuh cinta
Kan ku SEBUT namamu akan ku tulis lagumu
Akan ku katakan kata-kata indah

Bila aku jatuh cinta
Kan ku DOAkan kamu menyempurnakan aku
Akanku buatkan semua yang terindah
Hanya untukmu "

(owh...yang aku ingat gambar nih aku amik kat fesbuk...tapi x ingat fesbuk saper...so, x leh nak ltak link)

BETULLLLLL....SAYA SEBUT HARI2 N DOA HARI2 TAU ;)

itu sahaja ayat2 jiwang aku untuk ari ini...

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: cuti sekolah nih aku x plan nak ke mana-mana la plak...pastu jemputan kawen pon x der...pelik bin ajaib sungguh...kalo x tuh....asalkan cuti sekolah jer, aku menyibuk jer kat kenduri kawen orang....disebabkan aku x plan ke mana2...maka, setakat nih plan aku sepanjang cuti sekolah nih adalah MEMERAP DI RUMAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH.....waaaaaaaaaaaaaaa.......heran mak aku nanti agaknyer....anak dara dia nih dok umah jer seminggu nih?????....pagi tadi pon dia da mengeluarkan ayat heran dia...." cikgu rajen hari ni.....".....errrrrkkkkkk ~

Sunday, February 26, 2012

handsome ;)

sumber: SINI

nak boleh x???hehehehehe ;)

Monday, February 20, 2012

"sungguh ku ingin kau tahu"

aku R.I.N.D.U ! <---tekan !

rindu itu milik ALLAH...
maka, aku serahkan segala2nya kepadaNya =)

Monday, January 16, 2012

MONDAY blues ker?

salam korang...buat aper tuh???...aku tengah menanda buku2 student aku...heheheh...banyak giller kot...ada la 40++ buah....hmmm~

gambar di atas di post oleh ENCIK MIMPI semalam kat FB dia ...

so, korang monday blues ker x arinih?

aku arinih x monday blues sangat sbb:

i) aku x sabar nak tggu ari jumaat !!!CNY, sekolah cuti seminggu <----utk sek2 ttentu shj tmasuk sek aku ;)


ii) x silap aku arinih ari gaji <----utk kuli2 gomen jer spt aku ;p

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: kat hotfm, BLACK tengah nyanyi "aku RINDU SAYANG kamu"~

Sunday, January 15, 2012

If You're Not The One ~

salam semua...macam mana 15 hari di tahun baru korang? aku? life go on as usual...almaklumla sekolah pon da buka setelah menutupkan dirinya selama selama sebulan setengah...hehehe...ape ayat aku tuh?? hentam jer la ek...yang pastinya X JADI GURU KELAS rs nyer agak AWESOME jugak la....hahahahaha....aku g sekolah pk nak ngajar aper jer utk hr tersebut tanpa perlu mmikirkan tanggungjawab2 sampingan yg lain....huahauahaua....almaklumlah bbrp jawatan sebelum ni dah digugurkan <--------- penangan menangis arituh gamaknya....hahahahha.... tak jugak lah...aku dah diberikan satu JAWATAN BARU yang mana jawatan tuh orang lain pon x pernah pegang lagi....tapi setakat hari nih aku x start lg bekerja dgn jawatan baru aku tuh....mmmm....tggu arahan jer la sbb sekarang nih ader satu lagi dasar baru yang nak diperkenalkan kepada pljr2 tingkatan 1......takut jugak...jawatan baru...maksudnyer tanggungjawab baru....takut jugak tak dapat laksanakan nanti....hmmm....tengok lah nanti camner....act, raser x best jugak x jadi guru kelas...kalo jadi guru kelas kan kiter raser la kiter cam ader anak2 yg dipertanggungjawabkan bawah kiter....raser cam lebey rapat ngan budak lah...hmmm~

ok, abaikan aku n kerja2 aku yg x pernah nak abes tuh....petang td tengah jalan2 kat FB, saper ntah ader share utube spt tajuk lagu di atas....lagu lame nih....time umur aku baper ntah....dulu x layan pon lagu nih....petang tadi...TERLAYAN n layan n layan n layan n layan n layan dan layan lagi !!!!!!



" If you are not mine would I have the strength to stand at all "

" I'll never know what the future brings
But I know you're here with me now
We’ll make it through
And I hope you are the one I share my life with "

" I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand "

" If I don’t need you then why am I crying on my bed?
If I don’t need you then why does your name resound in my head? "

" And I hope you are the one I share my life with "

" And I pray in you’re the one I build my home with "

" ‘Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away "

mmmmm....kat bwh nih plak adalah status FB aku mggu lepas...

salah satu keputusan yg aku rs paling sukar aku nak buat sekarang adalah samada nak

A) STAY...n berusaha untuk dapatkan apa yang aku nak...
atau
B) putus asa sbb susah sgt nak dapat...n BLAH...

from d beginning aku pilih nak PUTUS ASA je (actually that's not d real me)...n disbbkn tu aku cm x buat aper pon utk dapatkan aper yg aku nak...tp aku selalu dapat RUANG n PELUANG menyebabkan aku x punya alasan yg kukuh untuk PUTUS ASA wpon kkdg aku raser RUANG n PELUANG tuh cam mmbunuh aku pon iyer jugak...

cuma 1 benda la yg aku realize...KEKELIRUAN nih buat aku raser nak berdoa selalu2 kat Allah spy aku diberi PETUNJUK setiap kali aku dapat RUANG dan PELUANG...~

kekadang aku raser nak bagitahu camni jer kat dia...

tapikan tak terbuat pon...sebab dia BEST SANGAT !!!!! hahahaha...x laaaa....dia x BEST SANGAT pon....tapi dia MENYENANGKAN la....so, i've to appreciate it rite ;) KERANA ATAS KASIH SAYANG ALLAH, ALLAH TELAH PINJAMKAN DIA KEPADA SAYA...;p

i don't know he is the one or not...to be more realistic...mayb he is not d one....bcoz he already give me his answer a year ago...

hey, aku teringat....aku terbacer status student aku tengah hari td yg berbunyi camni:

boyfriend : saya rasa kena kita break skrg..
girlfriend : kenapa?awak tak sayang kat saya dah ke?
boyfriend : sebab saya sayang awklah saya kena break dgn awak..
girlfriend : jadi kenapa?
boyfriend : tiap2 hari awak call saya,msj saya,tanya khabar saya..tapi awak call tak mak awak tiap2 hari?
girlfriend : (diam)..
boyfriend : saya kesian dekat mak ayah awak..saya takpela.. couple ni dosa tp lelaki tanggung dosa dia sendiri..tapi awak tak..sebelum awak kahwin,mak & ayah awak akn tanggung dosa awak..awak tak kesian ke kat mak & ayah awak?awak call saya tiap2 hari sedangkan saya tak menanggung awak pun kecil2 dulu..mak ayah awak yg jaga awak sampai sekarang.
girlfriend : hurm..
boyfriend : awak tunggu saya boleh?kalau ada jodoh kita,saya akan kembali pada awak bila saya dah berjaya dan bila saya dah membentuk diri saya supaya saya layak membimbing awak dan kita boleh berpimpin tangan ke syurga ALLAH..INSYAALLAH..♥
girlfriend : mulanya saya susah nak terima tapi saya sedar saya mesti menyayangi ibu bapa saya dulu..terima kasih awak. ♥

pesanan utk inche KO
(yg mgkin TERbacer entry nih)

can u wait until i meet the person after u ???

keh keh keh....

tak de la...

don't lose HOPE for ur life...
bcoz u r one of the nice guy that i've meet in my life...
don't bother what people think n talk about u...
bcoz 4 me...u r the one who give me back my SMILE ;)

so, no matter what happen...i want to be ur friend again n again n again n again n again..hey, mayb skrg kita good friend kot ;p

more than a good friend?
nak jugak !!!!!

let's ALLAH decide ;p

n i repeat it again n again

terima kasih ALLAH bagi pinjam dia kat saya...saya tak sabar nak jumpa orang lepas dia...;)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: Encik Mimpi kata "Kalau lu teringin nak memiliki sesuatu yang lu tak pernah dapat, lu kene lakukan sesuatu yang lu tak pernah buat."

Wednesday, January 4, 2012

Monday, January 2, 2012

2011~ i wish 4 da MIRACLE....2012~i wish 4 da HAPPINESS.....can i ???

salam semua....aku sedang bersiaran langsung dari bilik aku....sejak bilik aku diserang anai2 arituh...aku dah makeover bilik aku jadi BILIKKU SYURGAKU....sayang giller kat bilik aku...macam2 ada...;) dapur n astro jer xder....hahahahha....pagi td niesa anta msg kat Wall FB aku...


bl niesa tanyer camtuh...terus mbuak2 dalam dada nih naik update blog....hahahhaa...actually, ader jer maser tau nak update blog nih....cumer mood nak update tuh x datang...nih pon aku tatau nak update aper...aku main hentam jer taip dari tadi...

so, camner ngan korang punyer sambutan TAHUN BARU 2012? aper korg buat time malam new year? aper azam baru korang? aper harapan korang tuk tahun baru nih? ...aku???ntah....aku raser aku x pernah buat aper2 pon time malam new year....selalunyer aku ader kat umah jer la...nak sambut aper bendernyer...btambahnya tahun, maka usia kita pon makin bertambah....dan usia yang bertambah tu sepatutnya mematangkan kita sebagai seorang insan...

one of my wishlist ;) ....yang belah KANAN tau...;p
sumber: FB Encik Mimpi !

2011...aku raser 2011 aku suam2 kuku jer....tapi ending dia aku raser masih lagi buat aku mampu TERSENYUM....nak senyum lebar2 boleh x? hahahaha...=) =) =) =) =) ... xder la benda happy sangat pon yang jadi....cuma hati raser lebey tenang, diri raser lebih positif, semangat raser berkobar2...mungkin sebab dah cuti lamer kot....so, stress2 sblm cuti sekolah yang panjang pon dah ilang....hehehe...btw, I LOVE SCHOOL HOLIDAY...;p

besday present from kak FARAH ;)

besday present from inche HILMI ;)

hahahhaha....aku x citer pon kan aper yg aku buat spjg aku cuti sekolah...hehehe...tapi kalo mereka2 yg friend ngan aku kat FB mesti tau yg aku x dok diam2 kat umah....90 % of d day aku merayap...date ngan gurlfrenzzz n boifrenzzz, tengok wayang ngan najmie, holiday ngan family....hahahha..ikut sesuka hati aku jer...abes duit tau !!!!....tapi malas nak pk banyak2 sangat...duit bukan boleh beli KEBAHAGIAAN pon..but duit memang penting untuk KEHIDUPAN...ntah lah....bagi aku kalo ko berjaya manage DUIT ko ngan baik, insyaAllah ko boleh buat aper yg ko nak, ko boleh dapat aper yg ko nak...ko mesti tau baper ko nak simpan, ko nak simpan camner...ko nak potong gaji bulan2 ker...ko nak ikat perut ker....SAVING tuh penting....n lagi satu elakkan BERHUTANG....kl x mampu, x yah la gatal2 nak beli ker nak meminjam ker...pendek kata UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI... x payah la...bila orang lain pakai SAMSUNG GALAXY TAB...ko pon nak pakai SAMSUNG GALAXY TAB jugak tp nak top up ttiap bulan pon mintak duit kat mak bapak ko lagi....x payah la...bila orang lain pakai VIOS...ko pon nak pakai VIOS jugak...padahal bayar duit minyak pon ko pinjam duit kat kawan2 ko jugak....

aku dah nak masuk tahun KEEMPAT bekerja...sekeping kad kredit pon x der....dulu ingat nak apply satu sbb kak farah kater boleh gne time kecemasan spt time kereta rosak kat tetengah jalan ttiba....pastu nak kna beli barang...x der cash....leh pakai credit card...tp bila maybank punyer debit card dah boleh bfungsi cam credit card, aku x jadi apply credit card...cume setiap maser aku kna pastikan duit dalam maybank tuh ader jer la...so, aku decide tukar tempat masukkan wang gaji dari masuk kat CIMB bank ke Maybank...ntah lah...aku raser kl duit gaji ko every month pon x mampu nak menampung perbelanjaan ko...SAY NO TO CREDIT CARD~

ok, x dinafikan...ader certain2 part korg kna berhutang jugak....contoh cam kalo korang beli kereta, xsemua org ader cash money tuk memiliki sebiji kereta....so, kna buat pinjaman jugak...satu perkara yg korang MESTI pk time nak pilih kereta yang nak dibeli tuh...MAMPU TAK KORANG NAK BAYAR MONTHLY PAYMENTNYA???....kl mampu let's proceed....make sure korang bayar every month secara konsisten...cam tuh jugaklah dengan pinjaman2 yang lain...especially PTPTN....PTPTN tuh duit pinjaman jer tau...kalo ko x bayar...camner duit tuh nak di rotatekan semula...janganlah SELFISH sangat!!!

uisssshhhh~ aku dah mbebel aper tah....haa, lagi satu kan...aku nasihatkan korang sempena tahun baru nih kan....RAJIN2 LA MENDERMA kpd orang2 yang memerlukan...seriously, benda nih aku dah amalkan dari dulu kot....kadang2 aku raser duit aku cam x cukup tau, tapikan ttiba jer dah hari gaji tau....ttiba ader org datang bayar hutang la, aper la.....hahahaha....pendek kata ALLAH MEMUDAHKANLAH ;)... aku cakap tuh sumer bukan aku nak riak ke apa....aku nak share ngan korang supaya korang buat benda yang sama jugak...insyaAllah korang akan raser sedikit TENANG...tapi aku ada satu tabiat tau...aku suker derma time aku sorang2...<----ntah la....aku raser lebey selesa kot camtuh....kl aku lepak ramai2, ttiba ader org mintak derma...kkdg aku derma SENYUMAN jer la....hehehe....aku pelik x....???hahahhaha....aku dah melalut aper nih???

ok...cukup la kot setakat nih....untuk tahun baru nih....aku xder la terpk azam aper sangat...tapi kekadang tuh terlintas kat kepala otak aku nak buat itulah inilah....hehehe....n one of the thing aku nak cuba control KEMARAHAN aku bl aper yang terjadi x seiring ngan aper yg hati aku nak...tengoklah camner...hehehehe...

2012~i wish 4 da HAPPINESS...korang doakan yang terbaik untuk aku k ...sayang korang ;)


sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: Meeting you was fate, becoming your friend was a choice, but falling in love with you I had no control over :) >>>>> copy paste dari status FB Encik Mimpi, 26 Disember 2011...seriously, tarikh tuh kebetulan ngan tarikh ________________jeng jeng jeng ;)