^klik! klik! klik!^

orang gojes sedang stalker sayer =)....siler tinggalkan jejak anda yer...insyaAllah sayer akan terjah anda kembali ;p

TQ keraner mngikuti sayer ;p

Friday, April 29, 2011

Segmen Weh! Halah, die bukan nak baca pun apa aku type

salam all....
tadi, aku update status kat FB aku yg berbunyi begini:

" mencari semangat yang hilang~

dari mana harus saya mulakan???
"

pastu aku donwnload lagu,

XPDC
Semangat Yang Hilang


pas download lagu tuh...
aku karaoke sorang2 lagu tuh kat bilik aku,
smpai mak mak aku terjaga...
errrrkkk....

***************************************************************
Tidak engkau seorang
Juang hingga titisan

Rempuh tak berharapan


Nanti aku di sana

Di ufuk pemikiran

Lalu menghayatinya


Kita laksanakan

Mata hati yang damai

Di sana kejujuran


Semarak impian segunung harap dipulang

Usahlah diragukan keupayaan sendiri

Hati yang membara mengikutkan kata-kata

Jawapannya di sini

Semangat kita yang hilang

Oh kita cari pulang


Malu bertanya kawan

Sesat cari jalan pulang

Biar ia berkesan

Di lubuk hati terbenam


***************************************************************

walaupon suare aku x sedap,
aku pedulik aper aku nak nyanyi jugak...
owh, korang nak nyanyi jugak....??
meh tekan ....SINI....

time2 aku tengah searching2
semangat aku yang tengah menyorok kat mana ntah...
aku ternampak segmen The Famous Abang...
spt tajuk entri...
terus aku join!

SEBAB...

time nih aku terbayangkan KO...
aisshhh...
aku hope KO appear kat fb chat aku...
supaya aku dapat berbual2 ngan KO...
walaupon aku tau KO bukannya boleh menyelesaikan
kerje aku yang bertimbun2 tuh...
tapi sekurang2nya ...
aku yakin dan pasti...
bile aku dapat chatting ngan KO
aku akan rasa sedikit lega....
dan mungkin akan berjumpa
ngan semangat aku yang hilang tu ;p

KO tau x
betapa terujanya aku
bl KO komen status aku arituh...
lg rasa nak lompat guling2...
bl KO ajak aku lepak ngan KO
i like! i like! i like !

hahahahah...
KO x baca entri aku nih kan???
sebab kalo KO baca
malunya aku
o_____________O

sebab aku tau
KO tau KO sape...
dan KO jugak tau...
aku suka merepek2 kat blog aku nih...
serta KO jugak tau
rahsia itu~
cuma yang aku tak tau dan tak pasti
KO singgah ker x kat blog aku nih...
lalalalalala~

okies~sekian sudah entri merapu dari aku
saper nak join segmen Abang Zam hujung mggu nih...
sila tekan banner di bawah ini =)



*psssstttt..Abang Zam [hahahah..perlu ker aku panggil ko Abang sbb kompem2 la ko muda dari aku kan....]....aku suka dengar lagu2 BAIK2 SAYANG kalo aku teringat kat KO.....hahahaha....tapi dier bukan boifren ak ok!....

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: esok aku kena bangun pagi2 buta sbb kena iring budak2 SRI LANANG naik bas ke stadium Majlis Perbandaran Selayang....esok sukan sekolah aku weyh....abesla hitam legam la aku esok pasal aku kna jaga lorong....kena berpanas ok!

Wednesday, April 27, 2011

Zaaba ke Sri Lanang???

salam all...jam mnnjukkan kol 1215 malam..patutnya aku masuk tidur dah nih...tapi teringin giller nak masukkan entri nih gara2 saringan rumah sukan siang tadi...=) padahal pagi esok nak kena bangun awal....pasal kena bawa budak pergi bertanding kawad kaki kat SMK Seri Kundang....;p

bermulalah alkisah terkenang mengenang....tahun lepas aku merupakan ketua guru rumah sukan untuk rumah Zaaba bagi sesi petang...di mana itu merupakan salah satu cabaran buat aku lah...sebab rumah Zaaba nih tak ramai atlit tapi nak tak nak aku kena jugaklah sediakan atlit mengikut kategori sukan yang dipertandingkan....lalalala...btw, bila kita jadi ketua rumah sukan nih kan, kita sangat dekat ngan atlit2 rumah sukan kita tau..then, tahun ni aku ditukarkan rumah sukan ke rumah Sri Lanang...awal2 dulu cam tak rasa apa2 pon...tp bila tengok saringan tadi rasa lagi banyak nak tengok budak2 Zaaba daripada budak Sri Lanang esp bila anak2 aku yg tahun lepas yg masuk bertanding....aissshhh...dilema seketika....n bila dikenang2 balik macam2 jadi tau tahun lepas....

dimulakan dengan berita yang mengejutkan di pagi hari sukan, [x nak cakap berita apa, tapi rasanya ramai yang tak tahu kot...yang pastinya aku tahu]....atlit rumah aku pon tak ramai...dan aku rotate2 kan atlit yang sama jer masuk acara...so, bila dapat berita yang mngejutkan tuh agak gelabah seketika, ialah budak yang sepatutnya masuk bertanding, x dapat nak bertanding....hmmmm....tak per lah tak der rezeki budak tuh tahun lepas untuk beraksi....pagi tadi, bila jumpa dier kat padang untuk acara saringan terus tanya dia "Raja, awak masuk apa tahun nih?masuk lompat tinggi x?"....mmm...dia jawabla acara yang dia masuk....tapi aku pon x baper nak ingat sangat...budak ni kan kalo tgk dalam buku pink kan banyak gak kesalahan disiplin dia buat, tapi kan kalo dalam kelas aku kan dia jarang ponteng, kalo dia malas nak belajar pon kan, dia masuk jugak kelas aku wpon dia malas nak salin apa2....sayang lebey sket kat dia nih....sbb dia nih budak nakal tau...tapi "sign of respect" dia kat aku nmpk mcm tinggi sket berbanding budak2 nakal yang lain...mungkin sbb aku cikgu kelas dia tahun lepas kot, pastu cikgu Zaaba lak tuh...hahaha...perasan~

Syed Amar Syafiq...antara ayam tambatan rumah Zaaba utk tahun lepas bagi kategori L3...3 acara individu 2 acara kumpulan sumer aku daftarkan nama dia....tapi sayangnya...ari sukan tahun lepas pon bukan ari dia....after dapat emas tuk 100 m, dia injured time 200 m, terus x dapat nak lari lagi utk 4x100m dan 4x200m....gelabah aku sekali lagi...aishhh~

"Nasib baik cikgu datang"....tu lah ayat dari Fadzli Zainal [aku kompem ingat nama dia yang cam artis nih]...time saringan tahun lepas dia masuk acara 200, 800 m n lompat jauh pada hari yang sama [kalau aku x silap la]....disebabkan dia sibuk berlari, dia dah termiss 3 lompatan dia kat lompat jauh....then, aku datang la kat cikgu yang jaga acara lompat jauh tuh [aku dah lupa sapa..sori!] explain sket2...then, dia pon boleh la buat lompatan dia....luckily, dia dapat emas gak ;p...tuh yg dia cakap ayat kat atas tadi tuh....nih lagi sorg budak, kalo jumper aku "sign of respect" dier tinggi sket...budak nakal gak nih...aku x pernah mengajar dia....tapikan kalo jumpa aku kat mana2 kat skolah...dia akan tegur ;p

lagi sorang, Ahmad Fathi....bidan terjun rumah Zaaba ;p....dia lah yang gantikan Raja n Amar tahun lepas...kesian gila budak nih....baper kali dok tukar2 nombor kat baju...ialah setiap atlit ada nombor masing2...bila dia gantikan Amar n Raja, maka dia kena lah ganti pakai nombor diorang tuh...yang tambah lagi kesian kat budak nih, sEmua acara yang dia masuk,dia kalah....nasib baiklah acara yang terakhir tuh dia menang...4 x 100 m...aku ingat2 lupa2 samada diorang menang emas ker perak tahun lepas..

satu2nya acara yang aku jerit2 time diorang beraksi adalah time acara 4x100 m lah...time tuh ntah kenapa rasa nak melepaskan geram sangat....tapi kompem bukan diorg dengar sangat pon...yang lari time tuh...ahmad nafis, farhan, fadzli zainal n ahmad fathi[time nih fathi gantikan amar]

ader lagi tau atlit2 yang lain spt yg masuk acara lempar cakera dan lontar peluru....budak tuh menang jugak....tapi aku boleh terlupa lak nama dia....kelas dia aku ingat 2 Amanah...hehehe...sori!

ok review yg perempuan plak....yg petama kompem lah olahragawati P3....Miruthala...dia dapat emas semua acara yang dia masuk individu kecuali acara 4 x 100 m kot dia dapat perak....dia nanges....sebab takut tak dapat jadi olahragawati....adoi macam2 hal budak nih....tp hari tuh memang rezeki dia, maka dia tercapailah hasrat dia...tadi ada jumpa dia gak...rasernyer dia masuk acara yg sama ngan tahun lepas kot....;p

orang kuat ruamah Zaaba, Syaza Aqilah..owh sayang jasamu dkenang....bdak nih kalau ada aper2 hal ngan umah Zaaba semua aku cari dia...kutip duit pon dia....cari peserta pon dia....buat nombor pon dia...semua dia lah...boleh diharap budak nih....

alahai....aperhal lah aku cam dah terlupa nama2 budak pompuan nih..yang pastinya, aku ingat budak2 yangmasuk acara 4x 100 m n 4x 400 m dapat pingat perak....yg aku ingat....4x 100 m tuh ada Miruthala, Previna, Atiqah Norhezam....lagi sorang saper ekkk???...sabrina aimi ker salwa kot....dush dush dush....4 x 400 m ...ada atiqah norhezam, sabrina amirah, sabrina aimi, salwa ....ker ader lg sorang budak yg nama ain ....aissshhh...serius terlupa...

aku ingat jugak...atiqah norhezam menang pingat perak acara lompat jauh P3....tapi pingat dia hilang....aisshhh camner ntah boleh hilang....

n kenangan paling manis untuk sukan tahun 2010....kompem lah dalam acara guru perempuan...kenapa???cuba tengok bawah nih...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

yeay! dapat emas acara guru 4x 50 m =)

ok fine ! aku xpernah masuk acara lari pon kat sekolah dulu....hahaha...tapi time hari sukan tuh rasa nak lari jugak....walaupon 50 m tuh apalah sangat kan....hahahha...rasa kelakar pon ada bila ingat2 balik....nak lepaskan segala kepenatan yang ada....n hasilnya BERBALOI2 =) time tuh yg lari sorg cikgu praktikal pagi [perlari 1], surabhe [pelari 2], cik dd@aku [pelari 3] n lili[pelari 4]....yeay! menang...;p....aku n lili sangat suka hati ok!...almaklumlah kiterorg dua2 ketua rumah sukan utk rumah Zaaba....lili ketua cikgu pagi~

tuh lah serba sedikit cerita hari sukan tahun lepas....so, sekarang dah konpius nak sokong Zaaba ker Sri Lanang????hahahaha....aper2 hal pon GOOD LUCK untuk semua atlit2 yang masuk acara masing2...jangan gaduh2 ok! akhir kata pesanan penaja....MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA =)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: good luck tuk budak2 pengakap yang nak betanding kawad kaki esok ;p ..... " BUAT SEHABIS BAIK =) " ....

Monday, April 25, 2011

aku xder mood =/ >>>>> coffee box !

salam...
entry biar gambar berkata 2

malam tadi aku update status facebook aku

aku pon konpius, pak cik tuh sebenarnya engineer ker pekerja 7e ;p

yang hijau tuh sbb aku takder mood semalam...

korang bacer kat atas tuh kan, inche engineer kater dia ada kat KL....so, after g kenduri kakak aidid kat Taman Industri Bolton n kenduri anak kak wan kat Taman Koperasi Polis Fasa 2 [bukti kehadiran...gambar FB]...kiterorg message2...

and we have decided to lepak2 at Coffee Box, Gombak Prima

ini namanya BIJAN !

fine, nmpk sgt menipunya ;p
brown sugar actually =)

cik dd n kak farah...

along n angah...

kiterorang order air jer sumer ...kecuali adik aku order mushroom soup...ttibe time order kak farah smpai...ader bender nih...

apakah isi di dalamnya???

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

sudu dan garfu...errrkkkk~

btw, inche engineer x dtg sorg2....

ini salah sorang budak yg di bawanya....

alalalalalala...budak nih pemalu sangat.....maka, berlakulah sesi pujuk memujuk (gay ker aper????)

sesi pujuk memujuk 1 ....

sesi pujuk memujuk 2

sesi pujuk memujuk 3

sampai kesudahnyer lah macam tuh....

lagi 2 orang budak yg inche engineer bawak ....

pas borak2 n minum2....kiterorang pon pulang ke rumah masing2 ;p
till da next meet =)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: aku nak tido !...



Sunday, April 24, 2011

selamat ari lahir MARNI sayang =)

salam
dari semalam aku serabut ok!
sebab ada sedikit masalah berlaku kat blog aku...

ALHAMDULILLAH...
masalah tuh da setel...
aku boleh tidur ngan lena malam nih...
kalau x aku asyik pk jer...

hahaha...actually masalah kecik jer...
tapi kalau tuan punyer nama
NADIRAH BINTI TAJUDIN...
selagi masalah tuh x selesai...
memangla akan srabut dan takde mood...=/

ok luperkan tuh semua...
bbalik kepada tajuk entry....

entri nih istimewa utk bestfriend aku

MARNI BINTI YUSUF...

~sElAmAt hARi LaHiR sAyAnG yg ke 26~


dari

cik dd n cik elina ;p

sorry to say...hang punyer besday tahun nih...

1) no special party =(
2) no cake =(
3) no present =(


SEBAB

aku ngan L...

1) busy giller...aku dah hampir tetiap mggu sekolah 6 hari seminggu...SORI!
2) kiterorgnyer bajet bulan nih dah abes....almaklumlah besday hang kan hujung bulan...SORI!
3) kiterorg plan nak wat surprise ngan pojik...tapi yg hang g angkat phone time L tepon laki hang tuh watper???...terus hilang idea...SORI!


sorry sesangat weyh....sebagai galang gantinyer terimalah......

sajer jer nak tunjuk coklat2 yg abah aku beli dari langkawi time dier g outstation...=)

btw, sila nanges teresak2 dan terguling atas lantai smbil meleleh hingus

SEBAB

V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V
V

entry nih

NAMPAK SANGAT MENIPUNYA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!=)

by the way sayang:

1) please waiting 4 da surprise....it mayb a little bit late....but better late than never rite ;p
2) semoga panjang umur, murah rezeki....
3) chayok2! biler aku nak dapat anak sedara nih? =)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: aku tgh pk ak nak tdo ker nak buat kerja??hmmm...

after 24 hours, finally i've found the solution to solve my problem....=)

salam....

entri ringkas aku...

ALHAMDULILLAH...

ku panjatkan kesyukuran kepada ALLAH

kerana telah membantu meredakan kebuntuanku ;p

Saturday, April 23, 2011

jgn lupa terjah booth KAKI NOVEL di PBAKL 2011...

salam semua
selamat pagi...
dah breakfast ke belum korang semua ???
cik dd breakfast roti canai arini...
nyum nyum nyum...
sedapnya !

mmm....cik dd masih dalam mood
"JOM TERJAH PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR 2011 TAPI TAK TAU LAGI NAK PERGI BILA "

dalam entry kali nih cik dd, akan review pasal booth KAKI NOVEL plak~
novel2 KAKI NOVEL cik dd tak baca sangat...
tapi adalah jugak yang pernah di baca...
spt novel "SEPUPUKU SUAMIKU"

yg cik dd perasan pasal novel keluaran KAKI NOVEL nih...
cover2 novel dier kreatif2 + kiut2
tajuk novel2 dier pon bunyi cam gempak2 jer...

so, jom terjah booth KAKI NOVEL di PBAKL 2011
sumber: laman web rasmi KAKI NOVEL


booth KAKI NOVEL di DEWAN TUN RAZAK
GERAI NO : D13-D16

jadual kehadiran novelis2 KAKI NOVEL di PBAKL 2011

so, tercari2 nak beli novel apa kat booth KAKI NOVEL???mgkin iklan kat bawah nih dapat membantu =)

dalam next entry, mungkin cik dd akan review novel MAID karya Suri Ryana

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: pagi2 dah mood "KEJORA DAN BINTANG" sbb dari malam td mak asyik layan youtube "KEJORA DAN BINTANG"....aku n najmie pon join skali....pastu smbg ke pagi nih sbb x habis tengok lg smlm.....nak tau x?citer tuh da nak habis ...lagi 2 minggu kot =) ....tapi aku ngan mak dah nak habis tgk ;p

Mencari-Suami@JS.com

salam all...
selamat malam...
malam nih aku masukkan entri ngan takde perasaan ok...
mgkin sbb esok adalah hari sabtu
dan setelah bmggu2 ari sabtu aku kena pergi sekolah...
sabtu minggu ni aku free...yeay!

tapi aku still x boleh nak beronggeng esok...
sebab esok aku ada TAKLIMAT INDUKSI
kol 2.30 ptg smpai 4.30 ptg...
hmmm..dengarnya nak dapat assignment...
TAKUTNYA!!!!!!!!

owh bbalik kpd tajuk entri...
dalam hati korang mesti kata
"patut la dd ni sibuk ajak orang g pesta buku kat pwtc tu, ada udang di sebalik mee goreng rupenyer, CET "

hahhaha...nampak sangat menipunya....

itu adalah tajuk novel berikutnya yang aku nak review...
sumber: laman wen rasmi JEMARI SENI


Mencari-Suami@JS.com


Harga: RM22.00 (Sem. M'sia)/RM25.00 (Sabah/Sarawak)

Bijak sungguh NORMASLINA MASRI membawa anda ke sana ke sini dalam Mencari-Suami@JS.ComThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Genius sungguh ideanya, anda ingin mencuba caranya? Dipersilakan!

Baca bab pertama

Nama aku unik: Sofea Saloma. Macam primadona. Hidup aku? Tak glamor mana pun. Kerja aku mula jam 9, habisnya jam 9 juga; 12 jam sehari, 5 hari seminggu.

Hari datang dan hari pergi. Sampai aku tak ingat yang umur aku kena tambah SATU setiap kali Januari tiba. Sehinggalah satu hari emak beri aku kata DUA.

Waktu itu, baru sedar umur aku depannya dah ada angka TIGA
Masa itu aku baru sedar aku ada masalah besar: fasal L-E-L-A-K-I
Sebabnya?
Aku tiada teman lelaki yang biasa-biasa mahupun yang luar biasa!!!

Setelah aku (+ - x ÷) = inilah keputusan yang aku ambil:

***********************************************************************
Tarikh Iklan: Jumaat, Sabtu & Ahad
Saiz: 2Rx10cm
Edisi (keluaran): Edisi Utara, Tengah, Selatan, Sabah & Sarawak.

Wanita Melayu, beragama Islam, berperwatakan sederhana, 33 tahun, berpelajaran, ingin mencari calon suami yang mempunyai kriteria seperti;
(a) bekerja tetap
(b) berumur sekurang-kurangnya 33tahun ke atas
(c) bujang/duda sahaja
(d) beragama Islam

Sesiapa yang berminat sila e-mel maklumat peribadi kepada mencarisuami@yahoo.comThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it sebelum 15 Oktober 2010.

***********************************************************************
Perjalanan hidup yang tidak pernah aku jangka pun bermula...

LALALALALALALALLALALALA

novel pilihan aku kali ini, bukan sebab siapa novelisnya...sebab baru first time nak bacer novel Normaslina Masri ni....tp ttarik sbb dier punya tajuk + sinopsis + iklan dalam sinopsis tuh la...terasa macam dekat dengan diri sendiri lah plak...hahahahaha...

ELINASHAKILA, adalah kita perlu berbuat demikian jugak???hahahaha..walaupun umur kita depannya masih angka DUA...tapi kalo dibundarkan depannya dah jadi angka TIGAAAAAAAAAAAA !!!!! gerun ok! fine, nak g bersiap2 g serbu booth JS malam nih jugak...errkkkk.....pesta buku tuh smpai kol 9 malam jer la....

btw, novel nih ada diskaun 20 % gak =) ....kalau nak dapatkan autograf daripada NORMASLINA MASRI....jom terjah pesta buku antarabangsa kuala lumpur

esok, sabtu, 23 april 2011...pukul 2.00 petang hingga 6.00 petang
lusa, ahad, 24 april 2011...pukul 10.00 pagi hingga 2.00 petang...

OK! pasni nak terjah2 website KAKI NOVEL @ PTS @ ALAF 21 la plak....yang nak pergi pesta buku besok, sila shopping buku banyak2 ya tapi jangan habiskan tau.....[mode: sedang jeles kepada UMMUR n SYAMIMI yg nak terjah pwtc esok....jeles gak kat MASTURA yg dah pergi survey pesta buku tadi]

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: tengah berangan-angan berjumpa KO !

Friday, April 22, 2011

2 buah tangan dari SYUD =)

salam all...
ni entry pagi tadi yang terperuk...
kena edit2 sket ya..
ok nak review novel SYUD lak...

sumber: laman web rasmi JS

################################################



Tiga ceritera dalam sebuah

TINTA


Harga: RM21.50 (Sem. M'sia)/RM24.50 (Sabah/Sarawak)

Ceritera 1 - Wajah Ketiga ~ Nasron Sira Rahim

(Baca Prolog)

Hatinya ditusuk rasa sedih, kecewa dan amarah yang tidak berkesudahan. Bagaikan ditusuk sembilu, kebahagiaan mereka menatijahkan luka yang pedih dan mendalam dalam sanubarinya. Keperitan yang terpaksa dia pendam sehingga membuahkan pohon kesengsaraan yang bercambah rendang.

Apakah maksud di sebalik jujukan kod-kod nombor itu?

Mungkinkah dia salah seorang mangsa Pembunuh Obituari?

***

Ceritera 2 - Dia, dalam Ramai... ~ Syud

(Baca Prolog)

Ramai orang kata, kadang-kadang, perkara yang paling kita tak jangka itulah yang akan terjadi pada diri kita.

“Sufiy.”

“Ya?”

“Nama saya Ameer.”

“Oh. Jumpa lagi, Ameer.”

Siapa sangka, kan? Siapa sangka orang yang dia sangka hilang atau memang dah tak akan jumpa itu... muncul lagi di hadapan matanya?

***

Ceritera 3 - Ada & Evan ~ Pingu Toha (seperti diceritakan oleh Kiki Abu Zain)

(Baca Prolog)

Boleh ke kita hidup pakai hukum ‘and they live happily ever after’?

Ada; yang sudah penat dengan cinta. Evan; yang begitu naif tentang cinta. Mereka cuba disatukan oleh ‘janji tadika’ abah dan ibu. Mereka bertemu di ruang maya. Di realiti, mereka mencari. Demi ‘Katakan Tidak kepada Kahwin Paksa’, mereka berjanji.

Lalu, yang mengikat mereka itu apa? Janji atau cinta?

################################################

Baju Melayu Hijau Serindit

Harga: RM19.00 (Sem. M'sia)/RM22.00 (Sabah/Sarawak)


SYUD selalu menulis dalam bahasa segar dengan gaya yang memikat. Ceritanya tentang jodoh, sentiasa manis. Baju Melayu Hijau Serindit sekali lagi membuktikan kalau jodoh tidak ke mana!

Baca bab awal
Dia ibarat seperti orang yang sedang berjalan di lantai dapur selepas ada pinggan pecah... harus berhati-hati dia, kerana kaca yang tidak nampak dek mata itu boleh melukakan kakinya.

~ I ~

Hidup seorang Wardah senang sahaja. Dia bersyukur kerana dia tidak pernah menghadapi situasi yang sukar (setakat inilah).
Hidupnya menjadi drama apabila mama mula campur tangan. Dia tidak mahu jadi anak tak dengar kata. Jadi harus bagaimana dia, untuk menghalang rancangan ‘mencari jodoh’ mama itu?

“Mama, janganlah libatkan Ilham. Biarlah lelaki tu nak pilih suka siapa pun.”

~ II ~

Dia bukanlah lelaki yang mudah jatuh cinta; namun tak ramai yang percaya akan hal itu. Dulu, hatinya juga pernah ‘hilang’ daripada dirinya. Sekali. Tak ramai yang tahu tentang itu!

“Apa yang I dapat kalau I tolong you?”
“You dapat jadi boyfriend I.”

Tapi apabila dia betul-betul jatuh hati pada seseorang, orang itu pun tak nak percaya.
Sedihlah

################################################

pendapat aku???

TINTA: 3 cerita dalam 1 novel....3 novelis berbicara dalam 1 novel...

Wajah Ketiga
~ Nasron Sira Rahim: novelis thriller ...time pbakl 2010 aku beli novel dia tajuk NAMA ATAS KERTAS...kagum ngan dia nih sbb dia berjaya buat aku minat bacer novel thriller....ksinambugan ayat2 dia buat aku tertarik2 nak tau aper rahsia yg tersembunyi padahal dalam novel jer kot...

Dia, dalam Ramai... ~ Syud: slps HLOVATE, novel JS yg aku suka adalah novel SYUD...kalo korang pernah baca KEBUN MIMPI, DAMAI, PELANGI, TENTANG DHIYA....so, rasanya korang tahu kenapa aku suka baca hasil tangan SYUD nih ;p

Ada & Evan ~ Pingu Toha: novel PINGU TOHA slaloonyer ada kesinambungan daripada novel2 sblm nih....tuh jer yg aku ingat ..hahaha...

################################################

Baju Melayu Hijau Serindit

“Apa yang I dapat kalau I tolong you?”
“You dapat jadi boyfriend I.”


AKU SUKA AYAT TUH, JADI AKU NAK BELI NOVEL NIH !!!!!

################################################

jom terjah PBAKL 2011 kat pwtc....btw, dua2 novel kat atas nih pon ada diskaun 20%...mmm...kalo tgk jadual novelis nasz akan berada kat booth JS ari ahad 24 april nih pukul 10 pagi hingga 2 petang....kalo korang baca SWEET SOUR...kompem korang kenal nasz saper....kalo x beli lagi SWEET SOUR, sila beli ok! best sangat! ada diskaun 30% ....

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: yeah! dah plan konon2 nak terjah pbakl 2011 ngan faris ari rabu nih selepas abes pertandingan kawad kaki kat SMK Seri Kundang....itupon kalo smpat la...kalo x,kna g last day la jugak~

kalau anda peminat HLOVATE anda wajib dapatkan CONTENGAN JALANAN ;p

salam
selamat pagi....
untuk entri nih aku akan review
bbrp novel yg aku akan beli kat PBAKL nnt...
sumber review:
a) laman web rasmi JEMARI SENI
b) facebook rasmi JEMARI SENI

Dua contengan dalam satu coretan ~
Contengan pengalaman perjalanan cari Tuhan


Harga: RM21.00 (Sem. M'sia)/RM24.00 (Sabah/Sarawak)

I-FEND

II-K2

:: SEDIKIT SINOPSIS ::

I – Fend

Namanya Affendy. ‘Fend’; jika dipendekkan untuk panggilan. Umur – baru hampir masuk usia mengundi. Bergelar pelajar fotografi yang dunianya hanya berpaksikan lensa dan warna. Dan muzik! Dia gitaris merangkap vokalis Creepy Hues. Definisi hidupnya mudah. Selagi ada warna dan irama, itu namanya bahagia. Hinggalah dia bertemu dengan Amalia. Sepotong ayat daripada gadis itu membuatkan erti hidup yang difahaminya selama ini hilang makna.
Kisah ini adalah contengan pengalaman Fend sepanjang dia cuba menyusun semula kamus hidup. Contengan kisah perjalanannya di celah-celah sesak kota Kuala Lumpur. Contengan kisah perjalanannya dari Kuala Lumpur ke Kuala Perlis. Contengan kisah perjalanannya melangkah benua dari Malaysia ke Australia. Kerana mahu mencari erti. Kerana mahu mencari ‘Affendy’.

Contengan pengalaman Fend yang mahu mencari erti, mencari ‘Affendy’.

II – K²


Namanya Ku Kamaruzzaman. Dipendekkan menjadi K² untuk teman-teman. Dia teman Fend. Pelajar Creative Studies. Drummer untuk Creepy Hues. Paksi hidupnya hanya satu: seni. Perkara lain boleh ditolak tepi. Hidup itu mudah, tidak perlu mencari susah.
Namun erti itu mula berubah arah selepas kematian seorang teman. Tambah dikusutkan dengan perubahan Fend yang seolah-olah tersampuk badi krisis pertengahan usia. Kembaranya ke Australia untuk menemani Fend dirasakan hanya sebuah percutian. Kembaranya ke Tanah Seberang di negara jiran yang membuka pintu hati dan mata untuk melihat dunia dari sudut berbeza.

Kembara seorang K² melihat dunia dari sudut berbeza.

#####################

komen aku??

selalunya novel HLOVATE nih memang aku nanti2kan...sbb ayat2 dalam novel dia mungkin macam ayat2 remaja masa kini tapi jalan cerita dia penuh dengan "moral of da story" ...selalunya aku x tgk pon sinopsis dier....asalkan HLOVATE jer aku terus beli...kat rumah baru nak sibuk baca sinopsis ker ape ker.....so, stakat nih dah pernah baca semua novel HLOVATE:5 tahun 5 bulan, tunas, aA+bB, pelangi, rooftop rant...sangat best + sanagt berpuas hati + sangat berbaloi2...maka, rasanya wajiblah utk dapatkan buah tangan HLOVATE yg baru nih: CONTENGAN JALANAN =) ...mula2 ingat 2 buah novel pasal ada 2 cover...tapi aku rasa 2 cerita , 2 cover dalam satu novel....satu cover depan, satu cover belakang....btol x???kalo nak tau jom terjah PBAKL kat pwtc hari ini!!!!!!!!!!!!!![hahahha..aku pon x tahu lagi nak pergi bila nih..hmmmm]....ada 20% diskaun utk novel JS KELUARAN 2011 =)

btw, terjumpa lagi satu novel yg aku takde lagi dari laman web rasmi HLOVATE ...tapi nih novel kanak2

geng ABCDE bercuti ke Arau

pasnih nak review novel2 SYUD plak...dah pernah dapat autograph dia tahun lepas =) tahun nih xdapat lagi dah kot...tak caya tgk kat jadual bawah nih...=/

syud akan berada di booth JS arinih jam 2.00 ptg hingga 6.00 ptg

waaaa.....maner leh nak pergi arinih =(

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: arinih nak g mesyaurat petandingan kawad unit beruniform kat SMK SERI KUNDANG...pastu esok ada taklimat induksi....ahad lak ada 2 jemputan kenduri ....nasib baik dua2 dekat....hmmm bila nak g PBAKL nih??

Thursday, April 21, 2011

booth JEMARI SENI adalah salah satu booth yg wajib diterjah pd PBAKL 2011...

salam all...
menaip entry dengan malasnya..
pasal ngantuk...
pastu runsing pk..
SMK SERI KUNDANG tuh kat mana....
kena pergi meeting esok...
tp tak tahu sekolah tu kat mana...=/

ok abaikan sumer tuh yer...
esok pandai2 lah aku...
berbalik kepada tajuk entri...
kalo korang PENGGILA NOVEL...
booth jemari seni aderlah booth yg wajib diterjah...

bdasarkan pemerhatian aku..
penulis2 bagi novel keluaran JEMARI SENI nih
adalah pnulis on9 pada mulanya...
maksud aku mula2 diorg tulis hasil seni tangan diorg tuh kat dunia maya nih..
then, ada orang baca dan ikut...
pastu ada permintaan untuk dibukukan...
not really sure ...
samada tuh adalah proses yg sebenar atau tidak...
hanya satu kesimpulan berdasarkan pemerhatian aku...

suker bacer novel keluaran JEMARI SENI
sbb novel2 yang dihasilkan santai untuk dibaca...
pendek kata memenuhi selera aku lah..

so, jom terjah booth JEMARI SENI
kat DEWAN TUN HUSSEIN ONN
no gerai:A05-A08

nak tau bila novelis kegemaran korang akan berada kat booth JS tekan SINI !


nak tau diskaun yg ditawarkan kalau korang beli novel JS banyak2 tekan SINI !

nak tau aper gift yang bakal korang dapat kalo shopping novel2 JS tekan SINI !

ok fine! aku memang peminat novel JS....nantikan aku punya next entry...review pasal novel kot =)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: aku malas naik taip entry warna warni kali nih boleh x?..hehe...

jom terjah pEsTa BukU aNtArABangsa KuAlA LuMpUR 2011 !!!!!

salam all
selamat pagi sumer...
dah breakfast lom...

korang suker bacer buku x???
korang suker bacer buku aper???
hehehe...

hari nih aderlah
1 day b4 KLIBF 2011
kalo korang bminat jom terjah
PESTA BUKU ANTARABANGSA KL nih !!!!
maner tau leh jumper ker???
lalalalala~


klik poster tuk ke laman web rasmi PBAKL 2011

ak minat giller bacer novel...
mlalui blog ak nih pon..
ak dah buat direct connection
ke website online novel yg
yg aku akan terjah bl free =)


klik tuk tumbesaran yg lebey jelas...

mmmm, mgkin slamer smggu pesta buku nih blangsung
aku akan review bbrp buku yg aku akan beli
atau booth yg ak akan jejaki...

jadi untuk entri yg pertama pasal PBAKL nih...aku akan bg tips yg mungkin boleh mmbntu korang kalo korang merancang nak g pesta buku tuh...

1. kalo korang g pesta buku tuh beramai2, pastikan korang x terpisah ngan group korg tuh...maksud aku pergi ke mana2 booth bsama2....esp kalo hujung mggu....ramai giller orang ok yg akan terjah pesta buku tuh....

2. kalo korang dtg dlm kumpulan yg besar, n bcadang nak memecahkan group korang tuh kpd kumpulan2 kecil, pastikan korang dah rancang nak berjumpa kat maner bl dah abes mbeli belah buku nant ....yg penting masa dan tempat....nnt xder lah, satu group syok giller bshopping, satu group lg panas hati tggu orang.....xsuke ! xsuke! xsuke! tggu orang....

3. bg ibu bapa plak, kalo mrancang nak bawak anak kecil yg masih bayi tuh, aku raser batalkan lah hasrat tuh jer kot....kat situ sangat sesak ngan umat manusia yg berasak2...boleh pitam ok kalo lamer2 kat ctu!....pastu nak dukung baby tuh lagi....kalo nak bw anak2 yg dah bersekolah ok kot....atlesat dier leh bjalan sdiri n dier mgkin tau buku aper yg dier bminat nak beli...


4.rancang pbelanjaan anda....hehe..korang ingat g shopping mall n supermarket jer ker nak kna rncg2 pberlanjaan nih...g pesta buku pon kna yer..especially bg PENGGILA NOVEL cam aku...rambang mater ok tgk novel byk2 tuh...kalo aku kayer, sumer aku nak beli...=)

5.kalo rajen, g lah website booth2 yg join pesta buku tuh....so, senang...nnt dah smpai pwtc tuh tggl nak terjah jer...then, kat website2 tuh korang bleh tau tarikh2 pnulis2 tertentu akan berada kat booth....so, boleh rancang tuk datang time pnulis yg korang minat tuh ader.....n boleh dptkan autograph diorg....kalo korang bnasib baik mgkin leh bgmbo ngan mereka....i like =) [aku bgmbo ngan pnulis2 kat pesta buku x pernah buat lah lagi...tapi kalo suruh diorg sign buku yg aku beli, dah slaloo gak buat....hahaha..EXCITED!]

6.mmmm...sblm korang terjah pesta buku tuh baik korang pastikan korang dah minum n makan kenyang2 dulu...kumpul tenaga banyak2 untuk pusing2 pesta buku yg banayk booth tuh....xder la korang klaparan ttiber n mmatikan minat korang nak shopping buku yg best2 kat ctu...hehehe...

hehehe....tuh jer kot tips yg aku tepk setakat ini...;p

hasil shopping aku kat PBAKL2010

hehehe....nantikan yang tahun nih punyer plak yer...booth yg wajib aku terjah aderlah booth JEMARI SENI =)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN:tahun lepas aku terjah pesta buku nih ngan mak n adik2 aku serta bestfren aku elina n marni....tahun nih saper nak dating ngan aku kat pesta buku nih????

nite ! mimpi indah2 jom =)

salam
selamat malam sumer...
ak jumper kater2 kat bawah nih dr blog inche SOLOMOLO

aku suker ayat kat atas tuh...=)

UNTUK KO ;p


nite ! mimpi indah2 jom ;)

Wednesday, April 20, 2011

ole2 dari ZANNA ORKED dah smpai umah =)

salam all...
entri kali nih nk biar gmbo bkater2...=)
mmm...
korang mgkin dah tluper ...
ak pernah join GA INI...
n for the first time...
i'm so lucky...
ak dapat 1st place
tak cayer tgk SINI...

so, ole2 dari zanna dah smpai umah
pd hari khamis lepas 14 mac 2011 =)

balik2 keje, tgk helaian itu ader kat umah...pasal zanna kater dah pos hadiahnyer sehari sblmnyer...dah agak dah, sbb inche posmen tuh dtg time ptg kol2....xder org kat umah time tuh...

so, esoknyer la pepagi g la pos laju bawak helaian kt atas td...pas tunjuk ic kat kakak posmen, maka dpt la bungkusan kat atas nih...

smpai2 umah, bukak plastik pos laju tuh ngan rakusnya, maka tersembul keluarlah 2 bende di atas...=)

coklat..wpon dah cair tp rasernyer tetap sedap...zanna, akak n mak akak nk tnyer...zanna pakai coklat jenis aper nih???pasal raser dier SEDAP !....akak pernah blaja buat coklat...tp rs jenis coklat yg zanna bg nih lebey sedap drpd jenis coklat yg akak slaloo buat tuh...

suker baju ini...akak ingat nak pakai time nak g PESTA BUKU ANTARABANGSA kat pwtc nnt...lalalala....nnt akak gedik2 tgkap gmbo n upload ya =)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: aku tengah pk ak nak tdo kol bp malam nih...???

"1st GA ZOELALISA".

salam all...
ak join GA nih...
1. sbb di tag oleh cik Ayesha Ramlee yg sgt rajen join contest@GA@segmen...
2. hadiah dier agak mnarik...lalalala...1 Buku Direktori Perkahwinan Edisi Utusan Karya setebal 250 m/s utk mereka yg masih bujang....hahahah...[mode:GATAL!]
3.suker2 jer la =)

kalo korang nak join...siler tekan banner kat atas yer ;p

Tarikh tutup penyertaan : 26 April 2011

so, cik dd tag:

cik NIESA yg lawa...
cik Nour Akmal yg kiut...
cik Siti nAdiA yg comel
sesaper yg bminat nak join =)


sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: malam nih aku malas nak tanda buku wpon ak bawak balik buku blambak2 kat umah nih...lalalalalala..

selamber jer on9 time kelas, masukkan entri dari dalam makmal...=)

salam all...
slmt ptg sumer....
jam mnunjukkan kol 525 ptg..
lokasi: makmal sains sekolah ak...
huh...selamber jer!

hahaha...
ak baru abes kelas ngan 2 aktif la td...
then, tgk2 wireless skolah nih bfungsi la plak...

rs excited nak masukkan entri dalam blog...
sbb td cam ajar tajuk best kat kelas 2 aktif tuh..
yg maner leh dikaitkan ngan khidupan seharian...

INTERACTION BETWEEN LIVING ORGANISM

ader 3 jenis interaksi antara organisma

1) Prey -predator
2) Symbiosis
3)Competition

so, dalam entri kali nih....aku nak citerkan pasal interaksi yg no 2 iaitu SIMBIOSIS....simbiosis aderlah interaksi antara 2 organisma yg hidup bersama2.....ia dibahagikan kpd 3 jenis iaitu commensalism, mutualism and parasitism

i) commensalism aderlah interaksi antara 2 organisma yang mana satu organisma mendapat kebaikan daripada organisma yang satu lagi tanpa memberi merosakkan organisma yg satu lagi (maksudye organisma yg satu lg x dapat aper2 kbaikan ataupun keburukkan

contohnya perhubungan antara ikan jerung n ikan Remora....ikan remora nih dier duduk kat bawah ikan jerung dan mndapatkan makanan daripada saki baki makanan yg dimakan oleh ikan jerung tanpa mndatangkan keburukan kpd ikan jerung tersebut...

yg nih ak x dapat nak pk contoh yg sesuai..krg ader idea x???hehe....mgkin contohnyer camnih kot....relationshp antara gilfren n boifren...boifren tuh kayer giller nak mampos + da kawen + da tua kot + sayang giller jugak kat wife dier tapi nak jugak ader kekasih gelap....kekasih gelap @ gilfren tuh dapat sumer yg dier nak spt shopping sakan, kondo mewah, kereta besar ....x kesah la kekasih gelap tuh nak wat per janji bl diperlukan oleh si boifren, si gilfren tuh mesti ader + phubungan diorg nih wife si boifren tuh x leh tau....kire dlm relationship tuh xder komitmen la...hahaha...cam x sesuai jer cth nih tp hentam jer la ;p

2)parasitism adalah interaksi antara 2 organisma yg mana satu organisma mndapat kebaikan manakala satu lagi organisma mendapat keburukan daripada perhubungan itu...

contohnya ...manusia membekal tmpat tinggal kpd cacing pita yg ttibe sesat ader dalam badan manusia...sebaliknya cacing pita itu telah memakan nutrien yg ader dalam badan manusia mnyebabkan badan manusia smakin lemah...

dalam realiti kehidupan lak....seorang boifren setia giller kat gilfren dier...blanjer top up, blanjer makan, nak g dating dijemput dan dihantar balik kat umah...sbaliknyer gilfren tuh plak xreti, nak bersyukur....main kayu empat belas ngan laki lain....grrrrrrrrr .....pas ko kikis ko nyer boifen tuh puas2 pastu ko blah...cet!

3)mutualism adalah interaksi antara 2 organisma yg mana kedua2 organisma mendaoat kebaikan daripada perhubungan itu...

contohnya perhubungan antara bakteria baik dalam usus besar manusia dgn manusia.....bakteria baik ini akan menghasilkan vitamin yang tidak boleh dihasilkan oleh manusia untuk kbaikan manusia....sebagai gantinya baketria baik tuh mndapat kebaikan iaitu tmpat tinggal di dalam usus badan manusia

yg nih yg paling bagus....dua2 gilfren n boifren saling setia antara satu sama lain...pastu saling melengkapkan antara satu sama lain, saling mmbetulkan antara satu sama lain..yg paling best biler bl dua2 dah cukup bsedia....KAWEN....pastu saling berusaha antara satu sama lain utk dapatkan ANAK yg comel2!

so, korang kategori yg mana 1??? tepuk dada tanya IMAN ....bukan AIMAN yer...AIMAN x kesah jer =)


sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN:ok dah 6.05 minit...ak nak kna kemas barang nih...ader kelas SIVIK ngan 2 Amal lak kol 6.20 minit....errrrkkkk~

jom buat ayat !

salam all...
murning =)
dah breakfast lom???
jom teka aper yg bergelojak di hati sayer
2,3 hari nih ...

"memori



waktu jalan2

dekat

dan kawasan2 sekitarnya....

TITIK

ber

jalan

menghabiskan

TITIK

dengan

TANDA SOAL

itu


!!!!!!!!!!

=) "

TITIK

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: hahahhaha...klue: mood jiwang OK! sumber sumer gmbor dari pakcik GOOGLE yer~entri suker2 ....saper yg mcuber, aku akan terjah blog dier n review sket2 pasal blog korang ....

Tuesday, April 19, 2011

Giveaway Ujang9897

salam all...
jom tgk SAHARA
kol 1030 smpai kol 1100
kat tv 3
setiap selasa hingga khamis..
nak tau sket2 asal citer tuh...
tekan SINI

ok bbalik kpd tajuk entri....
agak ketinggalan sket join GA Ujang nih..
aper2 hal pon jom tgk Ujang nak aper yer...
hmmm...
1) Letak Header Pilihan Malaysia kat atas tu ...hahahah (tak wajib)
tekan banner diatas kalo korang nak join!

2) Letak satu gambar korang yang sempoi ...( tak wajib)

disbbkan x wajib, maka aku upload pic adik bongsu aku yang paling sempoi

3) Bebel la apa-apa..nak kutuk blog aku pun boleh...('',) ( tak wajib)
ak tak ingat camner ak leh terfollow ko Ujang...tapi pas ak follow ko, yg pasti nyer blog ko santai n syok tuk di bacer...plus ader gak "moral of da story" wpon tajuk entri kkdg spt lucah....hahahaha....aper lg ek??ttiber ak blur mlm2 nih...mm..ak pernah terbacer entri ko yg agak mnarik perhatian aku....pasal ko x kesah follow blog org lain wpon follower org tuh sket...one way tuk bg smgt kpd newbie blogger ;p... ok tuh jer la kot....kalo korang nak tau lagi, siler terjah blog UJANG 9897

4) Tag 2 orang (bagitau la dorang ek)

msredcheesecake

sesaper yg blom join n nak join sbb ak raser da bduyun2 kot org buat entri GA Ujang esp time mle2 GA nih dikuarkan....

5) Tinggalkan entri penyertaan di entri ini...
tggu pas PUBLISH POST yer...

* kalau rajin follow ek..('',)
DAH!

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: ok , nak smbung tanda buku plak~

menara CONDONG kat tengah2 rumah aku !!!!!!!!!!!

salam...
amboi tajuk entri hot2 jer ;p
entri ringkas nih nak biarkan gmbar jer bkater2...

dari pandangan bawah...

dari pandangan sisi...

dari pandangan condong...

dari pandangan atas...

mode:
menanda buku SCIENCE PROCESS SKILL tingkatan 2 AKTIF
smbil tggu nak layan ASMARA 2 ...

nak tgk jugak...
jom bukak tv3
kol 9 mlm smpai 10 mlm
hari nih, selasa!

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: nak stay up lg malam nih....tanda buku smpai mata lebam...