^klik! klik! klik!^

orang gojes sedang stalker sayer =)....siler tinggalkan jejak anda yer...insyaAllah sayer akan terjah anda kembali ;p

TQ keraner mngikuti sayer ;p

Monday, January 16, 2012

MONDAY blues ker?

salam korang...buat aper tuh???...aku tengah menanda buku2 student aku...heheheh...banyak giller kot...ada la 40++ buah....hmmm~

gambar di atas di post oleh ENCIK MIMPI semalam kat FB dia ...

so, korang monday blues ker x arinih?

aku arinih x monday blues sangat sbb:

i) aku x sabar nak tggu ari jumaat !!!CNY, sekolah cuti seminggu <----utk sek2 ttentu shj tmasuk sek aku ;)


ii) x silap aku arinih ari gaji <----utk kuli2 gomen jer spt aku ;p

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: kat hotfm, BLACK tengah nyanyi "aku RINDU SAYANG kamu"~

Sunday, January 15, 2012

If You're Not The One ~

salam semua...macam mana 15 hari di tahun baru korang? aku? life go on as usual...almaklumla sekolah pon da buka setelah menutupkan dirinya selama selama sebulan setengah...hehehe...ape ayat aku tuh?? hentam jer la ek...yang pastinya X JADI GURU KELAS rs nyer agak AWESOME jugak la....hahahahaha....aku g sekolah pk nak ngajar aper jer utk hr tersebut tanpa perlu mmikirkan tanggungjawab2 sampingan yg lain....huahauahaua....almaklumlah bbrp jawatan sebelum ni dah digugurkan <--------- penangan menangis arituh gamaknya....hahahahha.... tak jugak lah...aku dah diberikan satu JAWATAN BARU yang mana jawatan tuh orang lain pon x pernah pegang lagi....tapi setakat hari nih aku x start lg bekerja dgn jawatan baru aku tuh....mmmm....tggu arahan jer la sbb sekarang nih ader satu lagi dasar baru yang nak diperkenalkan kepada pljr2 tingkatan 1......takut jugak...jawatan baru...maksudnyer tanggungjawab baru....takut jugak tak dapat laksanakan nanti....hmmm....tengok lah nanti camner....act, raser x best jugak x jadi guru kelas...kalo jadi guru kelas kan kiter raser la kiter cam ader anak2 yg dipertanggungjawabkan bawah kiter....raser cam lebey rapat ngan budak lah...hmmm~

ok, abaikan aku n kerja2 aku yg x pernah nak abes tuh....petang td tengah jalan2 kat FB, saper ntah ader share utube spt tajuk lagu di atas....lagu lame nih....time umur aku baper ntah....dulu x layan pon lagu nih....petang tadi...TERLAYAN n layan n layan n layan n layan n layan dan layan lagi !!!!!!



" If you are not mine would I have the strength to stand at all "

" I'll never know what the future brings
But I know you're here with me now
We’ll make it through
And I hope you are the one I share my life with "

" I don’t want to run away but I can’t take it, I don’t understand "

" If I don’t need you then why am I crying on my bed?
If I don’t need you then why does your name resound in my head? "

" And I hope you are the one I share my life with "

" And I pray in you’re the one I build my home with "

" ‘Cause I miss you, body and soul so strong that it takes my breath away "

mmmmm....kat bwh nih plak adalah status FB aku mggu lepas...

salah satu keputusan yg aku rs paling sukar aku nak buat sekarang adalah samada nak

A) STAY...n berusaha untuk dapatkan apa yang aku nak...
atau
B) putus asa sbb susah sgt nak dapat...n BLAH...

from d beginning aku pilih nak PUTUS ASA je (actually that's not d real me)...n disbbkn tu aku cm x buat aper pon utk dapatkan aper yg aku nak...tp aku selalu dapat RUANG n PELUANG menyebabkan aku x punya alasan yg kukuh untuk PUTUS ASA wpon kkdg aku raser RUANG n PELUANG tuh cam mmbunuh aku pon iyer jugak...

cuma 1 benda la yg aku realize...KEKELIRUAN nih buat aku raser nak berdoa selalu2 kat Allah spy aku diberi PETUNJUK setiap kali aku dapat RUANG dan PELUANG...~

kekadang aku raser nak bagitahu camni jer kat dia...

tapikan tak terbuat pon...sebab dia BEST SANGAT !!!!! hahahaha...x laaaa....dia x BEST SANGAT pon....tapi dia MENYENANGKAN la....so, i've to appreciate it rite ;) KERANA ATAS KASIH SAYANG ALLAH, ALLAH TELAH PINJAMKAN DIA KEPADA SAYA...;p

i don't know he is the one or not...to be more realistic...mayb he is not d one....bcoz he already give me his answer a year ago...

hey, aku teringat....aku terbacer status student aku tengah hari td yg berbunyi camni:

boyfriend : saya rasa kena kita break skrg..
girlfriend : kenapa?awak tak sayang kat saya dah ke?
boyfriend : sebab saya sayang awklah saya kena break dgn awak..
girlfriend : jadi kenapa?
boyfriend : tiap2 hari awak call saya,msj saya,tanya khabar saya..tapi awak call tak mak awak tiap2 hari?
girlfriend : (diam)..
boyfriend : saya kesian dekat mak ayah awak..saya takpela.. couple ni dosa tp lelaki tanggung dosa dia sendiri..tapi awak tak..sebelum awak kahwin,mak & ayah awak akn tanggung dosa awak..awak tak kesian ke kat mak & ayah awak?awak call saya tiap2 hari sedangkan saya tak menanggung awak pun kecil2 dulu..mak ayah awak yg jaga awak sampai sekarang.
girlfriend : hurm..
boyfriend : awak tunggu saya boleh?kalau ada jodoh kita,saya akan kembali pada awak bila saya dah berjaya dan bila saya dah membentuk diri saya supaya saya layak membimbing awak dan kita boleh berpimpin tangan ke syurga ALLAH..INSYAALLAH..♥
girlfriend : mulanya saya susah nak terima tapi saya sedar saya mesti menyayangi ibu bapa saya dulu..terima kasih awak. ♥

pesanan utk inche KO
(yg mgkin TERbacer entry nih)

can u wait until i meet the person after u ???

keh keh keh....

tak de la...

don't lose HOPE for ur life...
bcoz u r one of the nice guy that i've meet in my life...
don't bother what people think n talk about u...
bcoz 4 me...u r the one who give me back my SMILE ;)

so, no matter what happen...i want to be ur friend again n again n again n again n again..hey, mayb skrg kita good friend kot ;p

more than a good friend?
nak jugak !!!!!

let's ALLAH decide ;p

n i repeat it again n again

terima kasih ALLAH bagi pinjam dia kat saya...saya tak sabar nak jumpa orang lepas dia...;)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: Encik Mimpi kata "Kalau lu teringin nak memiliki sesuatu yang lu tak pernah dapat, lu kene lakukan sesuatu yang lu tak pernah buat."

Wednesday, January 4, 2012

Monday, January 2, 2012

2011~ i wish 4 da MIRACLE....2012~i wish 4 da HAPPINESS.....can i ???

salam semua....aku sedang bersiaran langsung dari bilik aku....sejak bilik aku diserang anai2 arituh...aku dah makeover bilik aku jadi BILIKKU SYURGAKU....sayang giller kat bilik aku...macam2 ada...;) dapur n astro jer xder....hahahahha....pagi td niesa anta msg kat Wall FB aku...


bl niesa tanyer camtuh...terus mbuak2 dalam dada nih naik update blog....hahahhaa...actually, ader jer maser tau nak update blog nih....cumer mood nak update tuh x datang...nih pon aku tatau nak update aper...aku main hentam jer taip dari tadi...

so, camner ngan korang punyer sambutan TAHUN BARU 2012? aper korg buat time malam new year? aper azam baru korang? aper harapan korang tuk tahun baru nih? ...aku???ntah....aku raser aku x pernah buat aper2 pon time malam new year....selalunyer aku ader kat umah jer la...nak sambut aper bendernyer...btambahnya tahun, maka usia kita pon makin bertambah....dan usia yang bertambah tu sepatutnya mematangkan kita sebagai seorang insan...

one of my wishlist ;) ....yang belah KANAN tau...;p
sumber: FB Encik Mimpi !

2011...aku raser 2011 aku suam2 kuku jer....tapi ending dia aku raser masih lagi buat aku mampu TERSENYUM....nak senyum lebar2 boleh x? hahahaha...=) =) =) =) =) ... xder la benda happy sangat pon yang jadi....cuma hati raser lebey tenang, diri raser lebih positif, semangat raser berkobar2...mungkin sebab dah cuti lamer kot....so, stress2 sblm cuti sekolah yang panjang pon dah ilang....hehehe...btw, I LOVE SCHOOL HOLIDAY...;p

besday present from kak FARAH ;)

besday present from inche HILMI ;)

hahahhaha....aku x citer pon kan aper yg aku buat spjg aku cuti sekolah...hehehe...tapi kalo mereka2 yg friend ngan aku kat FB mesti tau yg aku x dok diam2 kat umah....90 % of d day aku merayap...date ngan gurlfrenzzz n boifrenzzz, tengok wayang ngan najmie, holiday ngan family....hahahha..ikut sesuka hati aku jer...abes duit tau !!!!....tapi malas nak pk banyak2 sangat...duit bukan boleh beli KEBAHAGIAAN pon..but duit memang penting untuk KEHIDUPAN...ntah lah....bagi aku kalo ko berjaya manage DUIT ko ngan baik, insyaAllah ko boleh buat aper yg ko nak, ko boleh dapat aper yg ko nak...ko mesti tau baper ko nak simpan, ko nak simpan camner...ko nak potong gaji bulan2 ker...ko nak ikat perut ker....SAVING tuh penting....n lagi satu elakkan BERHUTANG....kl x mampu, x yah la gatal2 nak beli ker nak meminjam ker...pendek kata UKUR BAJU DI BADAN SENDIRI... x payah la...bila orang lain pakai SAMSUNG GALAXY TAB...ko pon nak pakai SAMSUNG GALAXY TAB jugak tp nak top up ttiap bulan pon mintak duit kat mak bapak ko lagi....x payah la...bila orang lain pakai VIOS...ko pon nak pakai VIOS jugak...padahal bayar duit minyak pon ko pinjam duit kat kawan2 ko jugak....

aku dah nak masuk tahun KEEMPAT bekerja...sekeping kad kredit pon x der....dulu ingat nak apply satu sbb kak farah kater boleh gne time kecemasan spt time kereta rosak kat tetengah jalan ttiba....pastu nak kna beli barang...x der cash....leh pakai credit card...tp bila maybank punyer debit card dah boleh bfungsi cam credit card, aku x jadi apply credit card...cume setiap maser aku kna pastikan duit dalam maybank tuh ader jer la...so, aku decide tukar tempat masukkan wang gaji dari masuk kat CIMB bank ke Maybank...ntah lah...aku raser kl duit gaji ko every month pon x mampu nak menampung perbelanjaan ko...SAY NO TO CREDIT CARD~

ok, x dinafikan...ader certain2 part korg kna berhutang jugak....contoh cam kalo korang beli kereta, xsemua org ader cash money tuk memiliki sebiji kereta....so, kna buat pinjaman jugak...satu perkara yg korang MESTI pk time nak pilih kereta yang nak dibeli tuh...MAMPU TAK KORANG NAK BAYAR MONTHLY PAYMENTNYA???....kl mampu let's proceed....make sure korang bayar every month secara konsisten...cam tuh jugaklah dengan pinjaman2 yang lain...especially PTPTN....PTPTN tuh duit pinjaman jer tau...kalo ko x bayar...camner duit tuh nak di rotatekan semula...janganlah SELFISH sangat!!!

uisssshhhh~ aku dah mbebel aper tah....haa, lagi satu kan...aku nasihatkan korang sempena tahun baru nih kan....RAJIN2 LA MENDERMA kpd orang2 yang memerlukan...seriously, benda nih aku dah amalkan dari dulu kot....kadang2 aku raser duit aku cam x cukup tau, tapikan ttiba jer dah hari gaji tau....ttiba ader org datang bayar hutang la, aper la.....hahahaha....pendek kata ALLAH MEMUDAHKANLAH ;)... aku cakap tuh sumer bukan aku nak riak ke apa....aku nak share ngan korang supaya korang buat benda yang sama jugak...insyaAllah korang akan raser sedikit TENANG...tapi aku ada satu tabiat tau...aku suker derma time aku sorang2...<----ntah la....aku raser lebey selesa kot camtuh....kl aku lepak ramai2, ttiba ader org mintak derma...kkdg aku derma SENYUMAN jer la....hehehe....aku pelik x....???hahahhaha....aku dah melalut aper nih???

ok...cukup la kot setakat nih....untuk tahun baru nih....aku xder la terpk azam aper sangat...tapi kekadang tuh terlintas kat kepala otak aku nak buat itulah inilah....hehehe....n one of the thing aku nak cuba control KEMARAHAN aku bl aper yang terjadi x seiring ngan aper yg hati aku nak...tengoklah camner...hehehehe...

2012~i wish 4 da HAPPINESS...korang doakan yang terbaik untuk aku k ...sayang korang ;)


sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: Meeting you was fate, becoming your friend was a choice, but falling in love with you I had no control over :) >>>>> copy paste dari status FB Encik Mimpi, 26 Disember 2011...seriously, tarikh tuh kebetulan ngan tarikh ________________jeng jeng jeng ;)