^klik! klik! klik!^

orang gojes sedang stalker sayer =)....siler tinggalkan jejak anda yer...insyaAllah sayer akan terjah anda kembali ;p

TQ keraner mngikuti sayer ;p

Monday, May 7, 2012

Nah, untuk AWAK! ;)

salam people...apa khabar semua???...acecece...gaya tulih macam ramai jer orang yang singgah blog nih kan....[berangan jer la kau,dd]...hajat di hati nak update blog nih sejak smggu yang lepas lagi....tapi tatau nak cakap macam maner la...keje memang banyak...n yang da tertangguh2 pon banyak...ok malas nak pk...actually, update kali nih sbb nak review satu buku yang baru di bacer minggu lepas....yang dibeli semasa shopping kat pesta buku di PWTC ;p....pesta buku??? yeay!!! event yang wajib aku pergi setiap tahun...luckily, tahun nih my bff datang KL semata2 nak g pesta buku....n we spend a lot of money there....seriously !
my passion !!! I spent a lot 4 all those books yesterday...ada 6 novel melayu, 2 islamic novel...not so novel la...peminat Fatimah Syarha should grab...Cinta High Class...Cintaku Kerana Agamamu...serta 3 buku sains...lalalalalala~

so, buku yang nak di review pada pukul 2 pagi yang indah lagi bahagia ini adalah.... 

Nah, untuk AWAK! ;)

aku siap tulih dalam buku lagi page2 maner yang aku raser nak quote daripada novel nih...br bc page 72,dah falling in LUV wif EID...d way EID mjwb psoalan kpd seorg yg bukan muslim ttg ada ppuan yg x pakai tudung ...

"correct me if i'm wrong but Christians hv to go to church every weekend,true?" "Does each n every Christians go to church every weekend, then? By any chance do you happen to know, well at least ├Âne,who doensn't? Seems like I do. Not just one, but many in my limited circle of Christian friends, there's more than 10 perhaps?" bla bla bla bla bla " The religion itself is perfect, I hv to say.But unfortunately, we the believers, are not " ...

"Dia tu pelik sikit." Tanpa sedar Najiha mula menceritakan kejadian-kejadian yang dirasakan pelik yang berlaku padanya sepanjang berada di Korea.Tentang cara Eid menegurnya tentang maksud namanya, tentang aurat, tentang makan berdiri dan akhir sekali tentang al-Quran yang dihadiahkan Eid ketika mereka berpisah di balai ketibaan minggu lalu----[page 138]

ok, jangan jeles...aku sempat bgambar ngan NIRR jugak--penulis novel yg aku tgh review nih la

Nah, untuk inche KO! ;)
[page: 285, 286]

Kadang-kadang
Kerana terlalu sayang dengan seseorang,
Allah ambil dia daripada kita.
Allah jarakkan kita dengan dia.
Untuk uji kita.
Masihkah kita sayang pada yang mengurniakan rasa sayang itu?
Masihkah kita sayang pada yang menganugerahkan rasa sayang itu?
Dan masihkah kita percaya pada aturan DIA?
Untuk sedarkan kita.
Bahawa ada DIA yang perlu lebih kita sayangi, lebih daripada segala-galanya.
Dan
Kadang-kadang,
Allah ambil juga kembali orang-orang yang tidak kita hargai.
Saat Allah jarakkan kita,
Lalu timbul rasa rindu dan menyesal.
Itu bukan untuk menghukum kita.
Tapi untuk memberi pengajaran.
Bahawa apabila kita tak mahu menyayangi mereka,
Allah ambil mereka untuk disayangi lebih daripada yang mahu kita lakukan.

tatau la kenapa bila  bacer novel nih, buat aku raser jalan ceritanya buat aku raser dekat sangat dengan diri aku....dekat sangat bukan bermaksud jalan ceritanya sama dengan perjalanan hidup aku...tapi mungkin perasaan yang dihadirkan dalam novel nih sama dengan perasaan yang hadir dalam hati aku sekarang...hahahha....abaikan...aperhal2 pon jangan lupa grab novel nih....berbaloi-baloi-baloi-baloi ;)

my bff-rasernyer hujung tahun nanti kena jadi pengapit dia plak ;)

ell mengidam tutty fruity...;p


Ya ALLAH....
jangan KAU coba aku
 melebihi batas mampu dan sanggupku...
btw, aku suker sangat lagu dalam VC kat atas nih..

akhir kalam,
BOGOSHIPO !
Ya Allah, jangan kau biarkan rindu yang hadir dalam hatiku ini melebihi rinduku padaMU...