^klik! klik! klik!^

orang gojes sedang stalker sayer =)....siler tinggalkan jejak anda yer...insyaAllah sayer akan terjah anda kembali ;p

TQ keraner mngikuti sayer ;p

Sunday, October 30, 2011

alkisah aku tengok BOLA semalam....

salam people...apa yang korang di buat di hari ahad yang berbahagia ini? normally, kalau takde jemputan kenduri kawen, aku memilih untuk berehat sahaja di rumah pada hari ahad...n hanya orang tertentu jer yang akan BERJAYA memujuk aku untuk keluar pada hari ahad....hahahahahaha....[statement itu SERIUS betul ;)]....sebab hari ahad la ari aku untuk memanjakan diri aku....manja2 ngan mak, manja2 ngan abah, manja2 ngan katil, hari mnjadi seorang surirumah, hari utk mbasuh baju2 keje yang dah mbukit.....hehehe...so, kl korang bjaya buat aku keluar berfoya2 pada hari ahad, maka...korang HEBAT ! .....hahahha

berbalik kepada tajuk entri, seperti mana yang korang sedia maklum, semalam telah berlansungnya perlawanan akhir Piala Malaysia antara TERENGGANU dan NEGERI SEMBILAN di stadium shah alam...dan korang pon da tau kan keputusannyer...yang mana skuad HOBIN JANG HOBIN telah menewaskan skuad PETEH GANU PETEH dgn jumlah skor 2-1...biasa la tuh adat pertandingan wajib ada yang menang, wajib ada yang kalah...hehehehe...


tahniah skuad rusa yang telah berjaya menjulang PIALA MALAYSIA edisi tahun ini ;p
sumber gambar: SINI

S.Kunanlan menjaringkan gol n9 yang pertama pada mini ke 81
sumber gambar: SINI

Hairuddin Omar menjaringkan gol kemenangan n9 pada minit 85
sumber gambar: SINI

bdebar jugak tengok match smlm...lebey2 lagi bila terengganu dapat jaringkan gol yang pertama...plawanan yang macam slow jer mmula tuh mnjadi rancak selepas gol yang dijaringkan oleh Ashaari tuh....gol tuh cantik gak tau...si Manaf buat larian solo mngatasi Aidil pastu camner ntah....bola tuh dapat kat Ashaari dan gol dihasilkan....Farizal Marlias hanya mampu tengok jer la bola tuh....mmmmm perlawanan diteruskan.... then, bila Kunanlan jaringkan kol penyamaan, aku pon menjerit GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.....pastu kedengaran kat tv kata2 daripada pengulas astro tuh...

"kesilapan yang tak patut dilakukan oleh Sharbinee"

"hadiah deepavali untuk Kunanlan"

time tuh aku dapat tangkap lagi kata2 pengulas tuh...mmg bila tengok playback, bola tuh patutnyer boleh ditangkap oleh pjaga gol terengganu tuh...tapi dia salah bajet kot.....maka, bola tuh pon bjaya menggegarkan jaring gol tuh....hahahhahaha....bayangkan la time tuh plawanan bbaki 10 minit jer...uisshhhh...mendebarkan.....perlawanan diteruskan n btambah2 rancak lah....almaklumlah dah sama kan 1-1.....apabila Hai-O menjaringkan gol kemenangan, aku pon btambah2 excited...lompat2 atas kusyen sambil jerit GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.....aku yang kat umah nih excited, yang pengulas astro tuh lagi excited mengulas sampai aku dah tak dapat nak tangkap dah apa yang dia nak cakap....hahaha....dalam hari aku kata

"OVEREXCITED plak pengulas nih"

hahahaha...time tuh da tak sabar nak tunggu perlawanan ditamatkan...time masa tambahan 5 minit tuh bdebar2 jer...hahahaha...bila game abes, mderu2 orang update status kat FB pasal kmenangan n9....padahal sblm tuh cam suam2 kuku jer aku tgk FB tuh...tak silap aku ader game lain tuk Liga Inggeris....maybe ramai yang tgk tuh kot....hahaha....

dinner aku smlm sambil layan bola smlm

btw, layan bola gtu2 jer...macam aku layan rancangan pertandingan tv yang lain...bila FINAL baru tgedik2 nak tengok....tapi bila aku dah start tengok....aku akan jadi cam uncontrol + mulut aku bising giller + macam2 action meroyan yang lain....tak caya tanyer adik aku !!! kalo sport, aku suker tengok BOLA n BADMINTON.....n kalo aku tengok aku leh kenal n ingat nama2 pemain tuh...contoh smlm pngulas tuh sebut nama HADI, HELMI, MANAF, ASHAARI....owh, pmain tganu aku x ingat sangat pasal aku kan sokong skuad HOBIN JANG HOBIN....player dorang ade KUNANLAN-lari laju, AIDIL-main ptahanan kan???, HALIM-pngulas byk gak sbut nama dia smlm, SHARURAIN-yg asyik amik sepakan sudut tuh, SHUKOR-ketua pasukan, IDRIS-dia slaloo tolong shukor smlm,n HAI-O-yg dia nih aku mmula tengok time dia main separuh akhir arituh...aku cam pk...eh, dia nih bkan yg main tuk KELANTAN ke tahun lepas, tahun sblm tuh main ngan n9....n stiap kali final orang akan kata dia akan jaringkan gol....btol plak tekaan aku.... hahahha...lagi satu, time mle2 nampak nama kat baju dia time separuh akhir tuh...aku tak sangka tuh nama dia....aku boleh plak terpk yang baju2 player n9 ditaja oleh HAI-O ....lol ! .....ala jenama yg salah satu produknyer BIO AURA tuh.....hahahaha...rupa2nya HAI-O tuh stand for HAIRUDDIN OMAR....dush ! dush ! dush ! .....bcakap pasal HAI-O nih....ader satu KOMIK SERIUS yang dihasilkan oleh OBEFIEND...gelak guling2 aku bacer...korang nak guling2 jugak???terjah SINI...hahahahhahahahhaa...

panjang plak ulasan aku....hahaha...aku bcakap bdasarkan apa yang aku tengok smlm jer....n aku realize sumthing.....kadang2 manusia belajar berdasarkan apa yang diorang lihat n diorang rasai n diorang dengar...sbbnyer...pada mula2 match smlm...aku x kenal sgt2 pon player2 yang main smlm tuh...tapi sekarang nih aku boleh tulih bjela2 plak...hahahaha...so,kepada yang bergelar students, lenkali cikgu ajar dengar betul2...kalo cikgu bcakap, ko pon bcakap memang ker laut lah....hahahaha.....eh, ttiba cakap pasal student n cikgu plak....hahahha

hmmm, korang nak tau lagi satu rahsia tak??....smlm aku meroyan tengok bola SORANG2 jer kat umah pasal parent aku balik kampung, adik aku plak g kuar ngan kawan dia....korang bayangkan lah...aku dok sorang2 pon boleh TERJERIT2 N TERLOMPAT2....korang mesti tak cayakan???hahahaha...sbb aksi tersebut hanya akan berlaku di rumah sahaja...kat luar rumah, DEN PEMALU ORANGNYER !!!! lol ;)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: cuti2 deepavali seminggu yang membahagiakan dah pon tamat...esok kena keja...so, to all my students, jawab elok2 tuk SAINS PAPER 2 esok!!!..soalan agak susah ok ...hmmm~

Saturday, October 29, 2011

rusa @ penyu??? mana 1 idaman kalbu???

HOBIN JANG HOBIN !!!!!

AIDIL ZAFUAN N ZAQUAN ADHA

wah, camner nak dapat anak kembar yang hensem cam diorang nih ?????

sumber gambar: FB si kembar ;p>>>SINI

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: aku selalu teringin nak tengok bola live kat stadium...mesti happening kan??? ;)

Friday, October 28, 2011

aku bakal menjadi seorang KERANI?????

salam all...sob sob sob...cuti deepavali seminggu aku bakal menuju ke penghujungnya....tapi kerja aku yang mbukit tuh nampaknyer masih blom nampak jalan mati nyer....hehehe...separuh jalan kot siapnyer walaupon dah bcuti seminggu...mana tak nyer siang2 sibuk g jalan2 .....merayap sana merayap sini...malam2 baru tkedek2 stay up nak siapkan keje...hahhaa..didi oh didi...per la yang nak jadi ngan ko nih....

tiba2 hari2 indah, cuti2 deepavali aku diganggu dengan satu panggilan telefon

03-61884*** (panggilan tak diangkat...sebab gerun sangat tengok nama PEMANGGILnya)

5 minit pas tuh, suara boifren aku, PASHA UNGU kedengaran
(berikan cintamu, juga sayangmu, percaya padaku, ku kan menjagamu hingga akhir waktu menjemputmu)
---ituADALAHringtoneMESSAGEaku---

"esk 28 okt tklimat spr 8 pg kt templer park"

itu adalah panggilan telefon dan message dari sekolah aku...hihihi....so, after bincang2 ngan kak fisa, kiterorang decide nak g samer2...ko tau2 jer la aku....maner ingat jalan nak g maner2...that's why aku kalo nak ke mana2 mesti BERTEMAN....hahaha..biol sket !

x cukup dengan message di pagi hari...sebelah petang aku dapat panggilan lagi...

019-223**** (panggilan x diangkat juga pasal nama x appear)

then, malam itu pemilik nombor di atas message aku...

"Asalam.Wbt.Pastikan tn/pn hadir taklimat petugas pru 13.Spr mulakan jam 8am.Tk.Ahmad ktm"

--itu adalah message daripada KTM aku--
eh, bukan KERETAPI TANAH MELAYU LA, tapi KETUA TEMPAT MENGUNDI ;)

so, pagi tadi kol 6 lagi aku dah bangun ....kunun2 semangat giller untuk mendengar taklimat petugas pilihanraya PRU 13 ;)


apa yang aku dapat simpulkan dalam taklimat tadi...penceramah tuh bagitahu apa yang kiterorang kena buat sehari sebelum hari mengundi berlansung, tugas Kerani Pengundian 1-laung nama...Kerani Pengundian 2 n 3-x baper nak clear sgt tugasnyer (time nih aku tersenguk2 kot) , Kerani Pengundian 4- jolok kertas undian yg pegundi dah undi btol2 masuk kotak dengan mggunakan pembaris...pastu dia bagitahu jugak prosedur tuk mengira undi......hahahhaa..tuh jer la kot yang aku tahu...;) yang pastinya n komfemnyer...waktu hari kejadian, mesti PENAT GILLER....balik umah komfem, PENGSAN terus ....hahha...

kami bakal kerani ;) ....dd - kak sue n kak ina yang suker sangat gelak

kak emy n kak fisah

kak marsita, kak afizah n dira

ramai gak tadi cikgu2 sekolah aku yang g dengar taklimat...spt kak maryalily, cikgu idrus, cikgu huzairon, ustad wan...pastu ader pembantu makmal kak sham n fatin nazira(kot !...x ingt nama dia pasal dia pembantu makmal baru)

aku bakal KERANI Pengundian n KERANI Mengira Undi ;)

actually, aku DIPAKSA RELA oleh cikgu ishak untuk isi borang petugas nih hari tuh....hahaha...tapi bila pk2 kan smlm...ala, pergi jer la ....boleh gain new experience...then, boleh tengok dengan mata kepala sendiri macam mana election berlangsung...nak memilih pemimpin negara tuh...boleh rasa sendiri suasana pilihanraya tuh...tambah2 plak kan, aku ajar sivik...dalam sivik kan ada kena ajar camner proses pilihanraya berlangsung..siap masuk dalam soalan akhir tahun tuh....

soalan akhir tahun 2011 PSK tingkatan 2...student saper la yang pandai sangat nih...ahaks !

mmm....kalo korang tanyer aku ...

1. bila pilihanraya umum 13 akan berlangsung?---TATAU...ntah tadi pon org spr tuh cakap tatau..so, tunggu PM umumkan jer la...

2. aper parti politik pilihan aku?---undi adalah RAHSIA....hahah....ntah...aku lagi suker bacer n lihat daripada komen kot...

apa yang pasti aku hanya mahu MALAYSIA terus aman....
dan keamanan tuh x boleh dilakukan oleh seorang sahaja..
semua orang harus bersama2 BERSATU PADU menggembeling tenaga untuk memastikan kemananan di MALAYSIA...

so people,
CHOOSE YOUR FAVOURITE LEADER
CHOOSE THE RIGHT LEADER ;)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: nama dia inche KO sbb aku bahasakan diri ngan dia AKU-KAU....KO tuh kunun2 shortform tuh KAU....simple rite ;) ---->kalo blur siler usha tmpat chat aku ....hahahhaha

Thursday, October 27, 2011

^^Andai Ini Mimpi Indah^^

salam all...korang nak tau x?aku dah jatuh CINTA !!!!!!....serius !!!!...jatuh cinta dengan karya n suara ENCIK MIMPI.....saper plak nih.....???alkisah, smlm smbil2 aku tanda paper sivik student aku, aku gedik2 bukak youtube n search lagu yang orang kater kesinambungan lagu CINTA MUKABUKU-najwa latif tuh...n...cuber korang teka aku jumpa aper???....
.
.
.
.
.
.
.
.
yeah...exactly rite !...aku jumpa la video tuh kan....n video2 yang lain....mmmm, dipendekkan cerita mamat yang nyanyi lagu tuh dia ada blog jugak la....dia nyanyi, main gitar n letak dalam blog dia....dia nyanyi lagu yang dia buat sendiri + lagu artis lain + lagu artis lain yang diubah liriknya pon ader.... n i luv all...;) ...gedik ko dd ! malam tadi aku explore blog dia + dengar hampir semua lagu2 yang dia nyanyi...uisshhh tbantut kerja2 aku seketika but still siap ok !..suara dia sedap, karya dia best but he did not expose his face---super duper cool ;) keep it up ENCIK MIMPI ;p

maka korang, sila terjah blog dia di SINI n like facebook dia di SINI

n kat bawah nih adalah one of his song yang aku suka ;)




Lirik : Encik Mimpi
Lagu : Encik Mimpi

aku xpernah menyesal mengenali mu
aku xpernah menyesal hadir untuk mu
mungkin itu semua takdir jalan hidup ku
segalanya tlah bermula di saat itu

sedar ku x harusnya mimpikan hati mu
sebelum hatimu benar menginginkan ku
namun ku x bisa menipu rasa jiwa ku
kerna kini aku sungguh mencintai mu

bila ku mendengar merdu suara mu
memanggil-manggil resah nama ku
degup jantung ku mulai berubah
bila kau mulai mengungkap kata rindu
ku xsanggup meluahkan semua
bahwa akulah 'dia'

C/O:
andai ini mimpi indah
biarkan saja gelisah
izinkan terus diriku
menemani kamu

semua cerita kita
ku ungkapkan dalam doa
selamanya..selamanya...

bila kau mulai mengungkap kata rindu
ku xsanggup meluahkan semua
bahwa akulah 'dia'

ulang c/o

andai ini mimpi indah
bawalah aku bersama
andai ini rasa cinta
bawalah aku terbang bersama

andai ini mimpi indah ohh...

-----------------------------------------

dedicate this song to INCHE KO (u know who u r...i guesss)

-----------------------------------------
n i repeat it again n again.....
he is not my boifren.....
but he is d one who make me smile again n again after 5 sorrow years
-----------------------------------------
aku xpernah menyesal mengenali mu
aku xpernah menyesal hadir untuk mu
mungkin itu semua takdir jalan hidup ku
segalanya tlah bermula di saat itu

SOMETIMES AKU WISH TUK JUMPA ORANG SELEPAS KO CEPAT2...
so, for the time being let's make more memories
till da next meet ;)

semua cerita kita
ku ungkapkan dalam doa
selamanya..selamanya...

HIDUP BAIK2 OK ;)
-----------------------------------------
korang pernah x rasa....
korang stuck dalam satu perasaan yang X BRAPER NAK BEST untuk satu jangkamasa yang agak lama...
n after satu jangkamasa yang agak lama tuh...
suddenly, seseorang bawak korang keluar daripada perasaan X BRAPER NAK BEST tuh...
mesti korang akan rasa LEGA giller kan...that's what i feel..

fuhhh...
dan korang mesti pernah dengar or pernah baca

ALLAH X BAGI APA YANG KITA NAK,
tapi
ALLAH BAGI APA YANG KITA PERLUKAN ;)

i believe on it ;)

mesti korang pening2 kan ...
kisah hidup aku agak complicated...
but
i can't reveal all...
hahaha...

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: my BFF is getting engaged next month...i'm happy for her...chill dd chilll !!! >>> tp TINGTONG jugak sket2...

Monday, October 24, 2011

Lelaki Seperti Aku vs Gadis Seperti Aku

salam all...korang peminat alif satar x???? aku....??? x jugak.....hahahha....tapi hari nih aku nak promote lagu dia...lagu nih 1st time dengar biaser2 jer...tapi banyak2 kali dengar cam comey la plak dengar lirik dia.....hehehe.....sampai aku dah ASSIGN TONE lagu nih untuk SESEORANG.....hahahhaa..poyo giller aku...so, bawah nih aku sertakan sekali video klip lagu nih....hahaha....btw, video klip nih biaser2 jugak....tapi sbb lagu ni comey, maka LAYANNNNNNNNN....;)



Lelaki Seperti Aku - Alif Satar

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak

Memang tak ada lelaki sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lelaki yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang tak ada lelaki seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak

Memang tak ada lelaki setampan aku
Tapi yang lebih tampan banyak

Maka tak perlu sedu sedan itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku sedang sedang belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak suka mendua

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Oo baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik
Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan

Bercinta aku mahu
Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak

ari ahad lepas aku tengok MELODI, n wartawan MELODI ader interview alif satar pasal album baru + lagu baru dia nih....n dia ader bgtau Shila Amzah ada nyanyikan lagu nih smula...n tukar sket tajuk lagu nih jadi GADIS SEPERTI AKU.... n wartawan tuh ader tanyer kat alif satar samada dia kesah atau x....apabila bilangan viewer yang mnontonn YOUTUBE nyanyian shila amzah lagi ramai daripada yang tengok video klip alif satar nih...dia kata dia x kesah.... ok la tuh kan...support each other ;p ...hehehe......aku pon aper lagi semangat gak la nak tengok video shila amzah tuh.....yeah! that rite....aku suker shila amzah nyanyi lagu nih...suara dia power walaupon kat description tuh dia tulih dia sakit tekak...hahaha....no wonder la bilangan viewer dia ramai....yang aku tengok tadi sekarang bilangan viewer yang tengok nyanyian shila amzah adalah 168601 berbanding yang tengok video klip alif satar... 72444....so, kat bawah nih aku sertakan sekali video shila amzah tuh...let's enjoy it ...suara dia best giller + pakai gitar lak tuh....tak tkejut sangat pasal kat AJL tahun lepas dia pernah nyanyi lagu FAIZAL TAHIR dengan baik sekali....;)



best kan???

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: arituh orang yang aku assign tone lagu LELAKI SEPERTI AKU nih call...mencicit aku lari naik tangga bilik sebab dah tau saper call....hahaha.... ;) ....

Sunday, October 23, 2011

saya dah berjaya makeover 3/4 part of my room...yeah !!!

salam all...wah, dah bersawang2 + bhabuk2 blog i nih....sbb dah hampir 2 minggu x update....mula2...sbb malas....pastu bz....then, last week smggu internet problem...gara2 kabel telekom kat area umah nih problem....hmmm....

so...alkisah 2 minggu lepas...


niat di hati nak make CLEARANCE kn baju2 n tudung2 lame je..ttiba tersedar yg bilik aku da diserang ANAI2.so,terus CLEARANCE kat satu bilik terutama buku2 n kertas2.risau jugak pasal bilik aku bilik tambahan.kat bahagian atas lak tu.pastu base dia kayu.nnt elok2 tdo mlm2 kat bilik atas,bgn pagi2 dah BERDENTUM ke bilik bawah.hahaha~

hehehe....korg tengok sket punyer banyak barang2 dalam bilik aku...so, b4 nak kemas smula nak kna sapu lantai la...mop lantai la....1 hari x sempat la nak siapkan semua....aku just clearkan katil aku tuh pasal aku kalo x tdo atas katil tuh kompem tdo malam aku x lena....aku just letakkan barang2 yang banyak tuh dalam kotak n letak di sudut2 bilik...sudut2=banyak sudut ....hahahha...

then, niat di hati nak kemas bilik tuh semula hujung minggu lepas...tapi hujung minggu lepas g jalan2 ngan kawan2...=)


tengok The Three Musketeers kat Mid Valley Megamall...pastu gedik2 tangkap gambar kat air pancut tengah2 The Gardens n Mid Valley...hahahaha....tengok cam best jer org lain tangkap gambar kat ctu...so, aku pon nak jugak....tapi dalam gambar tuh aku nampak GEMUK....so, x nak upload !!!.....hahahha...[btw, citer tuh best...so, sila pergi tengok !!!!]

maka, misi mengemas bilik diteruskan pada hari nih.....n aku makeover terus bilik tuh...ubah kedudukan katil....kedudukan meja, kedudukan tv....kedudukan almari kayu jer x ubah sbb x larat nak tolak....semua aku tolak sendiri ok ! btw, aku dah beli rak plastik baru untuk baju2 aku...sekarang aku agak fobia ngan kotak2 ...so, aku dah reduce kotak2 yang ada dalam bilik aku.....

HASILNYA !!!


sebelum nih masuk2 bilik jer terus nampak katil....so, sekarang nih aku dah pindahkan katil nih kat sudut belah kiri bilik aku...

then, kat tempat katil tuh aku gantikan meja tv ngan meja buku....so, masuk2 bilik terus nampak tv...tapi tv kat bilik aku tv ada channel biaser2 jer...x der ASTRO...sblm nih aku letak macam2 hadiah yang pernah aku dpt kat meja tv tuh...hadiah hari lahir ada....hadiah hari guru ada...door gift org kawen ada...tapi kan aku xder masa nak manage benda tuh..maka. bhabuk2 lah benda2 tuh...so, skrg aku dah masukkan semuanya dalam kotak n letak bawah katil....hahahha...

ada 2 kotak kot benda2 nih....tuh pon kemudian aku dah asingkan....satu kotak letak mug2...satu kotak letak keychain n satu bag letak frame gambar....yg 2 kotak lagi benda campur2...nak buang sayang...almaklumlah orang bagi ....orang tuh beli dengan duit tau...so, kena appreciate sket....


lately, aku raser kalo aku g maner2 aku sker beli keychain sebagai tanda aku pernah g tempat tuh...keychain pon aku raser souvenir yang paling mudah n murah tu dibeli....so, aku suker jer kalo orang bagi aku keychain...

korang nak tau x, apa yang terlintas kat kepala otak aku yang bengong nih time asing2kan mug nih tadi...aku just terpk...nnt biler aku kawenkan....time2 mula tuh bila masuk umah baru, mesti cam xder benda kat umah aku tuh...n salah satu benda penting yang perlu ada dalam umah aku tuh adalah cawan....time mula2 kawen tuh mestilah kena bjimat cermat...so, aku akan keluarkan mug2 aku yang banyak nih....hahahaha....biol btol kepala otak aku nih....nak kawennyer bila pon xtau lagi....

aku paling suker kalo dapat hadiah frame gambar....mungkin sbb aku suker tangkap gambar kot...tapi malas nak cuci gambar...now ni kalo aku nak letak gambar kat frame....aku print sdiri pastu laminate....pastu baru letak dalam frame....so, aku leh pilih + edit gambar dulu b4 print....hahhaha...suker2 ati aku jer kan...yer aaaa...namer pon duit aku kan...


semua tuh aku dah susun elok2 bawah katil....btw, lantai kat bilik aku nih jenis kayu...yang x bestnyer senang sungguh bhabuk...camner x nak bagi banyak2 habuk ek?any suggestion?dulu ada carpet...tapi pas mop2 arituh malas plak nak pakai carpet tuh....

ok, almari coklat tuh aku x alihkan sebab berat n aku rasa kedudukan dia kat ctu mmg dah sesuai...

ini adalah 1/4 bahagian yang aku x kemas lagi tuh....satu rak + satu plastik + satu kotak yang penuh ngan fail2 kot....x larat da nak main ngan habuk tadi...

ni bahagian tangga bilik aku...kat tetengah tangga tuh slaloonyer akan ada satu baldi....baldi tuh aku letak baju2 kerja aku yang akan di basuh tangan....then, korang nampak tak kotak2 fail tuh...tuh kerja2 yang aku bawak dari sekolah....slaloonyer mmg aku akan penuhkan kat tangga tuh...btw, tangga nih curam n tinggi....so, orang lain malas nak naik ke bilik aku...



pandangan bawah dari bilik aku...korang nampak tak rak n meja penuh barang tuh.....barang keje aku gak tuh....so, aku memang akan PANAS HATI jer kalo orang kater cikgu x banyak kerje...cikgu bawak kerja balik umah ok! tanda PEKA kat umah...tanda BUKU kat umah...tanda KERTAS EXAM kat umah...


yang ni aper namer dia ek..?bukan periuk ....apertah nama dia...aku dapat cabutan bertuah time jamuan akhir tahun guru 2 tahun lepas....aku x bagi mak aku pon....alasannyer sama cam mug tadi...hahaha...so, benda nih ada dalam bilik aku....lagi satu aku pernah beli dapur gas elektrik....ingat nak bagi kat mak aku...tapi dia kata dia tak nak n dia suruh aku simpan jer untuk kegunaan aku....boleh plak mak aku nih....hahaha...pastu hadiah cabutan bertuah untuk jamuan akhir tahun pon barang dapur jugak....mmmm...banyak jugakkan barang dapur yang aku dah ada.....hahahahahahah....


fail2 PEKA yang aku gigih giller bawak balik umah....hahaha...aku suker sepah2kan barang aku kat umah....tahun lepas aku bawak fail peribadi pelajar kot nak kemaskinikan kat umah... skrg nih aku dah angkut fail2 nih dari tangga ke bilik aku pasal bilik aku dah bersih....



btw, bilik aku masih lagi di bawah pengawasan orang pest control tuh...dalam kotak tuh berisi bahan tuk menarik perhatian anai2...nampaknyer ttiap malam aku tdo bertemankan anai2 la ek....errkkk...


sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: aku cuti SEMINGGU sempena Deepavali nih...so, no MONDAY BLUES tuk minggu nih ;)

Thursday, October 6, 2011

# Spontaneous Thursday : 13

dan SEBENARNYA ku mengharapkan di sebalik senyuman itu....

kau juga aaaaa...MERINDUI aku....

dan SEBENARNYA....

dan SEBENARNYA....

Wednesday, October 5, 2011

# Wordless Wednesday : 14

kepada ...



yang ke

----------------------------------------------------------------------------------------------------
kepada ...







daripada


dengan ucapan...



sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: terima kasih pakcik GOOGLE sebab bagi saya cilok banyak gambar ;)

Monday, October 3, 2011

ada apa dengan STANZA CINTA ???

Salam all....korang layan x citer STANZA CINTA...setiap ahad 9 malam kat tv3?...aku?layan x layan jugak lah....mula2 citer nih agak slow jugak....pastu langgar bulan Ramadhan lak tuh....jadi aku ON-OFF-ON-OFF gak la tengok citer nih...cuma 2, 3 episod terakhir tuh aku tengok ttiap minggu....pastu aku smbg2 balik ngan episod2 yang aku pernah tengok sblm nih....jadi agak faham lah jalan ceritanya....btw, citer nih dah abes smlm...huahauhauahua....

Drama Stanza Cinta lakonan Nur Fathia, Aaron Aziz dan Fizz Fairuz
sinopsis drama: SINI

diadaptasi dari novel Stanza Cinta karya Nurull Halawati
sinopsis novel: SINI

Lagu Tema: Kisah Hati(Alyah)
video klip: SINI

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta

Ku rasa hadirmu menyempurnakan aku

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini


info lain: SINI
download drama:SINI
tengok drama online: TONTON.COM
download lagu: SINI

--------------------------------------------------------------------------
naper aku buat entri pasal cerita nih?....sebabnyer.....aku suka part 3, 4 minit sebelum drama nih ditamatkan....huahauahua...that part really motivated me !

TAUFIK: Subhanallah !....memang cintaNya tertulis untuk kita sayang....
AMNI: jodoh kita tertulis sejak awal lagi...cuma..sebelum ni waktunya belum tepat...
TAUFIK:dan sekarang ni...memang tepat pada waktunya...
AMNI dan TAUFIK: =) =) =) =) =)

nak tengok stanza cinta episod akhir: SINI

- aku try cari video kat youtube episod akhir tuh...senang korang leh tengok terus part yang aku suker tuh...tapi xder la plak...ader yang part promo n awal2 jer yang episod akhirnya..episod akhir episod 13...

- aku tengok lagi sekali episod 13 tuh kat TONTON.COM untuk dapatkan d exactly dialog...hahaha..semangat giller aku !
--------------------------------------------------------------------------
sedikit rentetan daripada cerita nih...kalau salah korang boleh betulkan k...sebab aku pon tengok citer nih gtu2 jer...kalau ikut sinopsis yang aku baca sekali lalu tuh...katanya cerita ni berkisar tentang cinta 3 segi antara IRFAN(aaron aziz) - AMNI(nur fathia) - USTAD TAUFIK(fizz fairuz)....kalau ikut aku xder la nak kater cinta 3 segi sangat kisah diorang tuh....sebab AMNI x cinta dua2 dalam satu masa...yang pastinya dua2...IRFAN n TAUFIK cintakan AMNI....eh...cop cop cop...CINTA 3 SEGI tuh camner?aper2hal pon korang layan dulu rentetan citer diorang nih ;)

SITUASI 1
IRFAN seorang yang lifenyer agak sosial ....camner tah sejak ternampak AMNI dia suka AMNI yang kuat berpegang pada agama la....dipendekkan cerita IRFAN nih suka usha AMNI, pernah ajak AMNI keluar...bla bla bla....atlast dia propose AMNI tuk jadi gilfren dia kot@dia kata kat AMNI dia nak kawan ngan AMNI....AMNI lak time tuh masih belajar n dia pon cam was2 jer ngan IRFAN nih....so, dia reject IRFAN....IRFAN lak sejak dia kenal AMNI...dia mula berubah... n bila AMNI tolak dia....dia pon mula mencari diri dia, mencari erti sebenar kehidupan....

SITUASI 2
aku tak tgk part camner AMNI bkenalan ngan TAUFIK....tengok2 jer diorang dah bkawan...n banyak terlibat dengan program keagamaan....dalam masa yang sama tdetik perasaan suka dalam hati masing2 tapi masing2 diam jer...then, TAUFIK nih guna orang tengah untuk propose AMNI sebagai isteri dia...AMNI pon cam setuju la kan....tapi dalam tak sedar rupa2nya mak TAUFIK dah jodohkan TAUFIK ngan perempuan lain...

SITUASI 3
TAUFIK kawen ngan jodoh pilihan mak dia walaupon dia cintakan AMNI...AMNI sedey tapi redha...dipendekkan cerita muncul IRFAN semula....tapi kali nih IRFAN yang baru lah...IRFAN yang dah mula mngenal Islam tapi kali nih dalam orang tatau sebenarnya IRFAN ada menhidap satu penyakit yang serius......then, IRFAN propose AMNI jadi isteri dia....so, bila dah kali kali kedua dipropose oleh IRFAN....takkan la dia nak tolak lagi kan....dan dia pon mula anggap mungkin nih jodoh dia yang sebenar....AMNI bertunang dengan IRFAN

SITUASI 4
TAUFIK rupa2nya berkahwin ngan gadis pilihan mak dia...yang mana gadis tuh pon sebenarnyer tak nak kawen ngan dia....kira family arrangement la nih...masalahnyer perempuan tuh muda lagi....baru abes spm kot....dia x nak kawen tapi bapa dia yang paksa kawen...menantu USTAD saper x nak....tuh yang bapak dia bkenan tuh padahal pompuan tuh dah anggap TAUFIK tuh cam abang dia jer...TAUFIK try jugak mpertahankan rumah tangga dia....tapi pompuan tuh explain semua...pasal dia xnak kawen lagi, dia nak belajar....after bincang2...diorang bercerai....after bcerai, TAUFIK ingat jodoh dia kuat lagi ngan AMNI...dia jumpa n nak propose AMNI...tapi AMNI tunjuk cincin kat jari dia tanda dia dah bertunang...

SITUASI 5
sejak bertunang AMNI belajar menerima n mencintai IRFAN....sakit IRFAN makin tenat n mula diketahui oleh family dia n AMNI sendiri....AMNI minta IRFAN percepatkan perkahwinan diorang supaya dia boleh jaga IRFAN....but akhirnya IRFAN meninggal dunia pada hari mereka sepatutnya diijabkabulkan....

SITUASI 6
secara kebetulannya TAUFIK ada kat hospital tempat IRFAN meninggal..so, dia tau IRFAN dah meninggal...day by day berlalu...TAUFIK pon propose AMNI lagi sebagai wife dia....mula2 AMNI tolak jugak...pasal dia seolah2 dah takut dengan perkara2 yang pernah jadi dalam hidup dia..pastu dia istikharah, bdoa dll...dia dapat mimpi yang mana mimpi itu seolah2 menunjukkan TAUFIK tuh jodoh dia...akhirnya AMNI kawen ngan IRFAN ;) ....tuh yang keluar dialog yang aku suka tuh ;p

so, korang rasa cinta IRFAN - AMNI - TAUFIK tuh cinta 3 segi x?


sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: perasan x, sekarang nih banyak drama bersiri melayu diadaptasikan dari novel?

can i wish you were here too??? o_O

Salam all
tetengah malam...
ttiba aku terlayan lagu nih dari laptop adik aku...
so, rite now aku layan lagu nih banyak2 kali smbil tanda PEKA



I can be tough
I can be strong
But with you, it's not like that at all

There's a girl
who gives a shit
behind this wall
You've just walked through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[Chorus:]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

[Bridge:]
No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go)


No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go let go let go let go)

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here (I wish you were)
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

sing by Avril Lavigne

nak download tekan SINI


sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN : can I wish you were HERE too???