^klik! klik! klik!^

orang gojes sedang stalker sayer =)....siler tinggalkan jejak anda yer...insyaAllah sayer akan terjah anda kembali ;p

TQ keraner mngikuti sayer ;p

Sunday, October 30, 2011

alkisah aku tengok BOLA semalam....

salam people...apa yang korang di buat di hari ahad yang berbahagia ini? normally, kalau takde jemputan kenduri kawen, aku memilih untuk berehat sahaja di rumah pada hari ahad...n hanya orang tertentu jer yang akan BERJAYA memujuk aku untuk keluar pada hari ahad....hahahahahaha....[statement itu SERIUS betul ;)]....sebab hari ahad la ari aku untuk memanjakan diri aku....manja2 ngan mak, manja2 ngan abah, manja2 ngan katil, hari mnjadi seorang surirumah, hari utk mbasuh baju2 keje yang dah mbukit.....hehehe...so, kl korang bjaya buat aku keluar berfoya2 pada hari ahad, maka...korang HEBAT ! .....hahahha

berbalik kepada tajuk entri, seperti mana yang korang sedia maklum, semalam telah berlansungnya perlawanan akhir Piala Malaysia antara TERENGGANU dan NEGERI SEMBILAN di stadium shah alam...dan korang pon da tau kan keputusannyer...yang mana skuad HOBIN JANG HOBIN telah menewaskan skuad PETEH GANU PETEH dgn jumlah skor 2-1...biasa la tuh adat pertandingan wajib ada yang menang, wajib ada yang kalah...hehehehe...


tahniah skuad rusa yang telah berjaya menjulang PIALA MALAYSIA edisi tahun ini ;p
sumber gambar: SINI

S.Kunanlan menjaringkan gol n9 yang pertama pada mini ke 81
sumber gambar: SINI

Hairuddin Omar menjaringkan gol kemenangan n9 pada minit 85
sumber gambar: SINI

bdebar jugak tengok match smlm...lebey2 lagi bila terengganu dapat jaringkan gol yang pertama...plawanan yang macam slow jer mmula tuh mnjadi rancak selepas gol yang dijaringkan oleh Ashaari tuh....gol tuh cantik gak tau...si Manaf buat larian solo mngatasi Aidil pastu camner ntah....bola tuh dapat kat Ashaari dan gol dihasilkan....Farizal Marlias hanya mampu tengok jer la bola tuh....mmmmm perlawanan diteruskan.... then, bila Kunanlan jaringkan kol penyamaan, aku pon menjerit GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.....pastu kedengaran kat tv kata2 daripada pengulas astro tuh...

"kesilapan yang tak patut dilakukan oleh Sharbinee"

"hadiah deepavali untuk Kunanlan"

time tuh aku dapat tangkap lagi kata2 pengulas tuh...mmg bila tengok playback, bola tuh patutnyer boleh ditangkap oleh pjaga gol terengganu tuh...tapi dia salah bajet kot.....maka, bola tuh pon bjaya menggegarkan jaring gol tuh....hahahhahaha....bayangkan la time tuh plawanan bbaki 10 minit jer...uisshhhh...mendebarkan.....perlawanan diteruskan n btambah2 rancak lah....almaklumlah dah sama kan 1-1.....apabila Hai-O menjaringkan gol kemenangan, aku pon btambah2 excited...lompat2 atas kusyen sambil jerit GOLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL.....aku yang kat umah nih excited, yang pengulas astro tuh lagi excited mengulas sampai aku dah tak dapat nak tangkap dah apa yang dia nak cakap....hahaha....dalam hari aku kata

"OVEREXCITED plak pengulas nih"

hahahaha...time tuh da tak sabar nak tunggu perlawanan ditamatkan...time masa tambahan 5 minit tuh bdebar2 jer...hahahaha...bila game abes, mderu2 orang update status kat FB pasal kmenangan n9....padahal sblm tuh cam suam2 kuku jer aku tgk FB tuh...tak silap aku ader game lain tuk Liga Inggeris....maybe ramai yang tgk tuh kot....hahaha....

dinner aku smlm sambil layan bola smlm

btw, layan bola gtu2 jer...macam aku layan rancangan pertandingan tv yang lain...bila FINAL baru tgedik2 nak tengok....tapi bila aku dah start tengok....aku akan jadi cam uncontrol + mulut aku bising giller + macam2 action meroyan yang lain....tak caya tanyer adik aku !!! kalo sport, aku suker tengok BOLA n BADMINTON.....n kalo aku tengok aku leh kenal n ingat nama2 pemain tuh...contoh smlm pngulas tuh sebut nama HADI, HELMI, MANAF, ASHAARI....owh, pmain tganu aku x ingat sangat pasal aku kan sokong skuad HOBIN JANG HOBIN....player dorang ade KUNANLAN-lari laju, AIDIL-main ptahanan kan???, HALIM-pngulas byk gak sbut nama dia smlm, SHARURAIN-yg asyik amik sepakan sudut tuh, SHUKOR-ketua pasukan, IDRIS-dia slaloo tolong shukor smlm,n HAI-O-yg dia nih aku mmula tengok time dia main separuh akhir arituh...aku cam pk...eh, dia nih bkan yg main tuk KELANTAN ke tahun lepas, tahun sblm tuh main ngan n9....n stiap kali final orang akan kata dia akan jaringkan gol....btol plak tekaan aku.... hahahha...lagi satu, time mle2 nampak nama kat baju dia time separuh akhir tuh...aku tak sangka tuh nama dia....aku boleh plak terpk yang baju2 player n9 ditaja oleh HAI-O ....lol ! .....ala jenama yg salah satu produknyer BIO AURA tuh.....hahahaha...rupa2nya HAI-O tuh stand for HAIRUDDIN OMAR....dush ! dush ! dush ! .....bcakap pasal HAI-O nih....ader satu KOMIK SERIUS yang dihasilkan oleh OBEFIEND...gelak guling2 aku bacer...korang nak guling2 jugak???terjah SINI...hahahahhahahahhaa...

panjang plak ulasan aku....hahaha...aku bcakap bdasarkan apa yang aku tengok smlm jer....n aku realize sumthing.....kadang2 manusia belajar berdasarkan apa yang diorang lihat n diorang rasai n diorang dengar...sbbnyer...pada mula2 match smlm...aku x kenal sgt2 pon player2 yang main smlm tuh...tapi sekarang nih aku boleh tulih bjela2 plak...hahahaha...so,kepada yang bergelar students, lenkali cikgu ajar dengar betul2...kalo cikgu bcakap, ko pon bcakap memang ker laut lah....hahahaha.....eh, ttiba cakap pasal student n cikgu plak....hahahha

hmmm, korang nak tau lagi satu rahsia tak??....smlm aku meroyan tengok bola SORANG2 jer kat umah pasal parent aku balik kampung, adik aku plak g kuar ngan kawan dia....korang bayangkan lah...aku dok sorang2 pon boleh TERJERIT2 N TERLOMPAT2....korang mesti tak cayakan???hahahaha...sbb aksi tersebut hanya akan berlaku di rumah sahaja...kat luar rumah, DEN PEMALU ORANGNYER !!!! lol ;)

sokSEKsokSEKpndgKIRIpndgKANAN: cuti2 deepavali seminggu yang membahagiakan dah pon tamat...esok kena keja...so, to all my students, jawab elok2 tuk SAINS PAPER 2 esok!!!..soalan agak susah ok ...hmmm~

10 comments:

  1. Patut le suka sangat cikgu tengok bola. Ghupanya tinggal seorang diri. Nasib baik tak patah kusyen.

    ReplyDelete
  2. ni cikgu kan..hehe..salam perkenalan dari syuk..:)..dah follow cikgu..hehe

    agaknya semalam glove sharbinee licin kot lupa nak lap hehe..bola camtuh sepatutnya mampu ditangkap hehe..

    ReplyDelete
  3. mata bersukan malam2, hehe terasa nak mkn nuget lak memalam nih

    ReplyDelete
  4. @Teratak Hami kalo patah kerusi, jenuh plak nak mjawab ngan mak nanti...hehe..

    ReplyDelete
  5. @Syuxer salam pkenalan syuk...will folo u later...

    yg lain tuh semua alasan, sebenarnyer da qada' n qadarnyer bgituhkan...xleh nak salahkan sharbinee ...

    ReplyDelete
  6. @emy|farid gorenglah nuget kalo rs nak makan..hehe

    ReplyDelete
  7. wahhhh... semangat nampak... saya duk tengok ngan adik.. saya pilih ganu, dia pilig rusa... sampai ke hari ini dia kesukaan nak kutuk2 kita... ehehe

    Salam Kunjung mengunjung. Salam Ukhuwah. Singgah-singgah la blog Gen2Merah kalau ada kelapangan ya.. (",)

    ReplyDelete
  8. eh tu hairuddin ke hairudding hahaha..dak per aa tahun depan ganu peteh lagi..insyaAllah..
    adat permainan ada kalah menang..tak dok rezeki ganu..

    nelang lagi ganu! miahahaha

    ReplyDelete
  9. ahhahaha.. tergelak aku baca komik serius tuh..

    eh gud luck gak untuk anak2 murid ko.. nnt suwoh depa masuk UTM naa.. ikut sama cam cikgu depa... ehhe


    p/s: aku tak tengok game sbb bukan kedah yg main.. lol

    ReplyDelete
  10. hahaha..niesa time ni ada kt shah alam..karnival keusahawan kt PSA..tgk gak bola kt kedai mkn..msa balik dr PSA ada gak lalu stadium tu..first time kot tgk peminat2 bola nih..rasa mcm wuaaaa...sambil tenganga..hehe..tahniah utk skuad N9..(^_^)

    ReplyDelete